
ବେଶୀ ଲୁଣ ଖାଉଛନ୍ତି କି, ହୋଇଯାଆନ୍ତୁ ସାବଧାନ !
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଆମ ଦୈନନ୍ଦିନ ଜୀବନରେ ଲୁଣ ହେଉଛି ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସାମଗ୍ରୀ । ଯାହା ବିନା ରୋଷେଇ ଅସମ୍ଭବ । ଆମ ଭିତରେ ଏମିତି ଅନେକ ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ତରକାରୀରେ ଲୁଣ ପଡିଥିଲେ ବି ସେମାନେ ଆଉ ଟିକେ ଲୁଣ ଛିଞ୍ଚି ଖାଇଥାଆନ୍ତି

ରସଗୋଲା କ୍ଲଷ୍ଟର କାମ ଚାଲିଛି -ପ୍ରତାପ ଦେବ
ଭୁବନେଶ୍ୱର: ରସଗୋଲାକୁ ନେଇ ଅତୀତରେ ଯେଉଁ ବିବାଦ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିଲା ତାହା ଅତୀତ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସେ ବିବାଦ ଆଉ ନାହିଁ । ଜିଆଇ ଟ୍ୟାଗ ମିଳି ସାରିଛି । ସତ୍ୟ କେବେ ଲୁଚେ ନାହିଁ । ଆରାଧ୍ୟ ଦେବତା ଆମର ପ୍ରଭୁ ଶ୍ରୀ ଜଗନ୍ନାଥ । ମାଦଳ

ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ କାଳିଆର ପ୍ରିୟ 'ପୋଟଳ ରସା '
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଓଡିଆ ଘରର ମଉଡ ମଣି ଆମ କାଳିଆ ସାଆନ୍ତ । ମହାପ୍ରଭୁଙ୍କ ସ୍ନାନ ଯାତ୍ରା ପରେ ଏବେ ଅଣସର ଘରେ ଅଛନ୍ତି ଚତୁର୍ଦ୍ଧା ମୂରତି । ଆଉ କେଇଟା ଦିନ ପରେ ବିଶ୍ୱ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ରଥଯାତ୍ରା । ଏବେ ରଥଖଳାରେ ରଥ ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ ବ

ଜାଣନ୍ତୁ ଜଗାକୁ ଭଲ ଲାଗୁଥିବା ‘ମହୁର’ ର ପ୍ରସ୍ତୁତ ପ୍ରଣାଳି
ଅର୍ଗସ ନ୍ୟୁଜ୍: ମଣିଷ ସମାଜର ସମୂହ କଲ୍ୟାଣ ଓ ମାନବବାଦର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ନିମନ୍ତେ ଶ୍ରୀଜଗନ୍ନାଥ ସଂସ୍କୃତିରେ ପୂଜା ପରମ୍ପରା ଉଦିଷ୍ଟ। ପ୍ରଭୁ କଳା ଠାକୁର ହେଉଛନ୍ତି ମନୁଷ୍ୟ ଜାତିର

ଶଙ୍କରପୁରରେ ସିଏମସିର ଚଢଉ
କଟକ: ଅସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟକର ପରିବେଶରେ ତିଆରି ହେଉଛି ଗୁପଚୁପ୍ । କଟକ ଶଙ୍କରପୁରରେ ଚଢଉ କଲା ସିଏମସିର ଖାଦ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ବିଭାଗର କର୍ମଚାରୀ । ଘର ଆଗରେ ଡମ୍ପିଂ ୟାର୍ଡ ରହିଥିବାବେଳେ, ଘର ବାହାରେ ଚାଲିଛି ଗୁପଚୁପ୍ ତିଆରି । ଏହାସହ ଗୁପଚୁପ

ଦୂର ହେବ ଭିଟାମିନ୍-ଡି ସମସ୍ୟା, ଜିନ୍ ଏଡିଟିଙ୍ଗରୁ ଭିଟାମିନ୍-ଡି’ ଯୁକ୍ତ ଟମୋଟୋ ପ୍ରସ୍ତୁତ
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ବିଶ୍ୱରେ ପ୍ରାୟ 100 କୋଟି ଲୋକ ଭିଟାମିନ୍-ଡି ଅଭାବରେ ପୀଡିତ । ଏହା ହୃଦରୋଗ ସମେତ କର୍କଟ ଭଳି ଅନେକ ଗମ୍ଭୀର ରୋଗର କାରଣ ହୋଇଥାଏ । ଏକ ଅଧ୍ୟୟନ ଅନୁସାରେ ଭାରତରେ ପ୍ରାୟ 76 ପ୍ରତିଶତ ଲୋକ ଭିଟାମିନ୍-ଡି ଅଭାବରେ ପୀଡିତ

ଘରେ ବନାନ୍ତୁ ଟେଷ୍ଟି ଟେଷ୍ଟି ମ୍ୟାଙ୍ଗୋ ଜେଲ୍ଲି
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଏହି ଟାଇଁ ଟାଇଁ ଖରାରେ କିଛି ଥଣ୍ଡା ଥଣ୍ଡା ଜିନିଷ ଖାଇବାକୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ । ସେଥିପାଇଁ ଲସି ହେଉ କି ଫ୍ରୁଟ୍ ଜୁସ୍ , ପଇଡ ପାଣି କିମ୍ବା ଥଣ୍ଡା ଜାତୀୟ ପାନୀୟ ସମସ୍ତେ ଏହାକୁ ପ୍ରାଧାନ୍

ଗାର୍ଲିକ୍ ମଟନ
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ-
ମଟନ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଲୁଣ, ଜିରା ପାଉଡର, ଧନିଆ ପାଉଡର, ସୋରିଷ ତେଲ, ଲଙ୍କା ପାଉଡର, ପିଆଜ, ରସୁଣ, କଂଚାଲଙ୍କା, ଜିରା, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭ୍ରୁସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଗରମ ମସଲା ।
ପ୍ରସ୍ତୁତ

ରାନ୍ଧିବା ସମୟରେ ପ୍ୟାନରେ ଖାଦ୍ୟ ଲାଖିରହୁଛି କି ? ଏଥିରୁ ବର୍ତ୍ତିବା ପାଇଁ ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଉପାୟ
ଅର୍ଗସ୍ ବ୍ୟୁରେ : ରାନ୍ଧାବଢା ଗୋଟେ ସାଧାରଣ କାମ ନୁହେଁ। ଏଥିପାଇଁ ଦୀର୍ଘଦିନର ଅଭିଜ୍ଞତା ଆଉ ଶିଖିବାର ଆଗ୍ରହ ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ। ଆମେ ସମସ୍ତେ ଜାଣିଲେ, ଡାଲି ହେଉ କି ତରକାର ଟିକେ ଲୁଣ ଅଧିକ-କମ୍ ହେଇଗଲେ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ବାଦ ପୂରା ବିଗିଡିଯାଏ
Download Argus News App
