FISH BALL
ମାଛ ବଲ୍
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ – ପେଟି ମାଛ, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର, ରସୁଣ ଛେଚା, ଚିନି, ଲୁଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ଭିନେଗାର, ତେଲ, ସିଝା ଆଳୁ,ସୁଜି,ଧନିଆ ପତ୍ର ,କଂଚାଲଙ୍କା । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଶୁଖିଲ
Oct 23
DAHI SUJI PITHA
ଦହି ସୁଜି ପିଠା
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ – ସୁଜି,ଦହି, କଟା ପିଆଜ,କଂଚାଲଙ୍କା, ଭ୍ରୁସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଟମାଟୋ, ଲୁଣ,ତେଲ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ,କଂଚାଲଙ୍କା,ଭ୍ରୁସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଭାଜ
Oct 22
BANANAFLOWER AND EGG
କଦଳୀଭଣ୍ଡା ଅଣ୍ଡା ତରକାରୀ
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ – କଦଳୀ ଭଣ୍ଡା, ଅଣ୍ଡା,ପିଆଜ,ରସୁଣ, ଅଦା,ଟମାଟୋ,କଂଚାଲଙ୍କା, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ,ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ଲେମ୍ବୁ, ତେଲ,ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ଅଣ୍ଡାକୁ ସିଝାଇ ଛୋଟଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି ରଖନ୍ତୁ । ଅନ୍ୟପଟେ ଏ
Oct 22
BRINJAL FISH CURRY
ମାଛ ବାଇଗଣ ତରକାରୀ
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ – ମାଛ,ବାଇଗଣ, ପିଆଜ,ଅଦା-ରସୁଣ ପେଷ୍ଟ, ତେଜପତ୍ର, ଆମ୍ବୁଲ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ତେଲ, ଲୁଣ, ଗୋଟା ଗରମ ମସଲା । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ତେଲରେ କଡାକରି ଭାଜି ରଖନ୍ତ
Oct 21
CARROT KHIRI
ଗାଜର୍ ଖିରି
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ପିସ୍ତା ବାଦାମ୍‌, କ୍ଷୀର, କାଜୁ, ଗାଜର, ମିଲ୍କମେଡ୍‌, ଘିଅ, ଲୁଣ, ଚିନି । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ଗାଜରକୁ ଧୋଇ କୋରି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସରେ ପ୍ୟାନ ବସେଇ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ । ଘିଅ ଗର
Oct 21
ILISH FISH CURRY
ଲେମ୍ବୁପତ୍ର ଇଲିସି ମାଛ ତରକାରୀ
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- କଂଚା ଇଲିସି ମାଛ,ପୋସ୍ତ ବଟା, ଟମାଟୋ, ଲେମ୍ବୁ ପତ୍ର, କଂଚାଲଙ୍କା ପେଷ୍ଟ, ଗୋଟା କଂଚାଲଙ୍କା, ଦହି, ସୋରିଷ ତେଲ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପୋସ୍ତ ବଟା, ଦହି
Oct 20
TOMATO MUTTON LATPAT
ଟମାଟୋ ମଟନ୍ ଲଟ୍‌ପଟ୍
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ଖାସିମାଂସ, ପିଆଜ,ରସୁଣ-ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଟମାଟୋ,ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, କଂଚାଲଙ୍କା, ଗରମ ମସଲା, ଗୋଲମରିଚ,ତେଲ ,ଲୁଣ, ତେଜପତ୍ର ,ଧନିଆ ପତ୍ର । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଗ୍ୟାସରେ କଡେଇ ବସେ
Oct 20
BANANA COCONUT IDLI
କଦଳୀ-ନଡିଆ ଇଡ୍‌ଲି
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ଚାଉଳ ଆଣ, ଗୁଡ, ଅଳେଇଚ ଗୁଣ୍ଡ, ପାଚିଲା କଦଳୀ, ନଡିଆ କୋରା, ନଡିଆ ରସ, ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ଏକ ବଡ ପାତ୍ରରେ ଚାଉଳ ଆଣ, କଟା ପାଚିଲା କଦଳୀ,ନଡିଆ କୋରା, ନଡିଆ ରସ, ଅଳେଇଚ ଗୁଣ୍ଡ, ଗୁଡ
Oct 19
DAHI KAKHARU CHATNI
କଖାରୁ ଦହି ଚଟଣୀ
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ – କଖାରୁ, ବିରି ଡାଲି, ଦହି, ସୋରିଷ, କଂଚାଲଙ୍କା, ପାନମଧୁରୀ, ଭ୍ରୁସଙ୍ଗ ପତ୍ର , ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ କଖାରୁକୁ ଛୋଟଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ରଖନ୍ତୁ । ଅନ୍ୟପଟେ ଗ୍ୟାସ୍ ଲଗାଇ ଏକ ପ୍ୟାନର
Oct 18