ସକାଳେ ଏବଂ ରାତିରେ ଦହି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରିଥାନ୍ତି । କିଛି ଲୋକ ବଜାରରୁ ଦହି କିଣୁଥିବାବେଳେ ଅନେକ ଲୋକ ଘରେ ଦହି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଅନେକ ସମୟରେ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଦହି ଗଚ୍ଛିତ ରଖିବା ହେତୁ ଏହା ଅନେକ ଦିନ ଫ୍ରିଜରେ ରହିଥାଏ । ଚିନି ଏବଂ ଲୁଣ ସହିତ ଖାଇବା ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କୁ ବିରକ୍ତ ଲାଗେ ତାସହ କିଛି ଦିନ ରହିଲେ ତାହା ଖଟା ହୋଇଯାଏ । ତେଵେ ବ୍ୟସ୍ତ ହୁଅନ୍ତୁ ନାହିଁ ଆପଣ ବିଭିନ୍ନ ଉପାୟରେ ଦହିକୁ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ ।
ଅବଶିଷ୍ଟ ଦହି କିପରି ବ୍ୟବହାର କରିବେ
ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଵଳକା ଅଧିକ ଦହି ରହିଛି ତେଵେ ଏହାକୁ କିପରି ବ୍ୟବହାର କରାଯିଵ ତେବେ ଆପଣ ଏଥିରୁ ବଟରମିଲ୍କ, ତରକାରୀ, ଦହି ଆଳୁ ଇତ୍ୟାଦି ତିଆରି କରିପାରିବେ ।
ଆପଣ ଏହି ଦହିକୁ ସ୍ଲୁଇଟିରେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ । ତେବେ କିଛି ଫଳ, ବରଫ କ୍ୟୁବ୍, ମହୁ ଏବଂ କଦଳୀ ମିଶାଇ ଏକ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ ଖାଇଵା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ।
ଆପଣ ମରିନାଡ ପାଇଁ ଦହି ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ । ଅନେକ ଅଣ-ଭେଜ୍ ଆଇଟମ୍ ତିଆରି କରିବାକୁ, ସେଗୁଡିକ ଦହିରେ ମାରିନେଟ୍ କରାଯାଏ । ଯଦି ଆପଣ ମାଂସ ଏବଂ ମାଛ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ କୌଣସି ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଯାହାକି ଦହି ସହିତ ମରିନାଡ ଆବଶ୍ୟକ
ଯଦି ଆପଣ ସାଲାଡ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ ସାଲାଡରେ ଦହି ମିଶାଇ ମଧ୍ୟ କରିପାରିବେ । ଏଥିପାଇଁ ଆପଣ ଅଲିଭ୍ ତେଲ, କିଛି କଟା ରସୁଣ ଏବଂ ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ଦହିରେ ମିଶାଇ ପାରିବେ ।
ଆପଣ ଅବଶିଷ୍ଟ ଦହିକୁ ସ୍ନାକ୍ସ, ରୁଟିରେ ଖାଇପାରିଵେ ଏଥିପାଇଁ ରସୁଣକୁ ଭାଜନ୍ତୁ କିଛି ମସଲା,ଏବଂ କିଛି ହଳଦୀକୁ ଦହିରେ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ ଆପଣ ଏହାକୁ ଯେକୌଣସି ସ୍ନାକ୍ସ, ରୁଟିରେ ଇତ୍ୟାଦିରେ ବୁଡ଼ାଇ ଖାଇପାରିବେ ।
ଯେତେବେଳେ ଅବଶିଷ୍ଟ ଦହି ଟିକେ ଖଟା ହୋଇଯାଏ ଆପଣ ଏଥିରୁ ଲସି ତିଆରି କରିପାରିବେ । ଦହିରେ କିଛି ପାଣି, ଚିନି, ଗୋଲାପ ପାଣି ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଏକ ମିକ୍ସର୍ରେ ମିକ୍ସ କରି ପିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ସୁସ୍ଥ ରହିବ
ଦହିରୁ ଏକ ଫେସ୍ ମାସ୍କ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ମୁହଁରେ ଲଗାନ୍ତୁ । ଚର୍ମରେ ଦହି ଲଗାଇବା ଦ୍ୱାରା ଚର୍ମ ସଫା ହୋଇଥାଏ ପିଗମେଣ୍ଟେସନ୍ ଏବଂ ଦାଗ କମିଯାଏ ତାହା ସହ ଚର୍ମ କୋମଳ ରହିଥାଏ ।
ଆପଣ ଦହିରୁ ଏକ ହେୟାର ମାସ୍କ ତିଆରି କରି ଏହାକୁ ନିଜ କେଶରେ ଲଗାଇ ପାରିବେ । ଏହା କେଶକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପୋଷଣ ଯୋଗାଇବ ସହ ଦହି ଏକ ପ୍ରାକୃତିକ କଣ୍ଡିସନର ଭାବରେ କାମ କରେ ।