ନ୍ୟାସନାଲ ହ୍ୟାଣ୍ଡଲୁମ୍ ଡେ ଉପଲକ୍ଷେ ବୁଣାକାର ଭାଇ ଭଉଣୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ସ୍ଵାଭିମାନୀ ଓଡିଆ ଓମେନ୍ସ ୱାଲଡ୍ ଆୟୋଜନ କରୁଛି ୨ଟି ହ୍ୟାଣ୍ଡଲୁମ୍ ୱାକାଥନ୍। ଅଗଷ୍ଟ ୪ ତାରିଖରେ ଦିଲ୍ଲୀ ଏବଂ ଅଗଷ୍ଟ ୧୧ ତାରିଖରେ ଭୁବନେଶ୍ବରଠାରେ ୱାକାଥନ୍ ଅୟୋଜନ ହେଉଥିବା ଆୟୋଜକ କହିଛନ୍ତି ।
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଓଡ଼ିଶାର ହସ୍ତତନ୍ତ ପିନ୍ଧି ଇଣ୍ଡିଆ ଗେଟରେ ଚାଲିଲେ ପ୍ରବାସୀ ଓଡ଼ିଆ ମହିଳା । ସ୍ଵାଭିମାନୀ ଓଡିଆ ଓମେନ୍ସ ୱାଲଡ୍ ପକ୍ଷରୁ ଆୟୋଜିତ ୱାକାଥନ୍ରେ ବିକାଶ ଫାଉଣ୍ଡେସନ ଅଧ୍ୟକ୍ଷା ମୃଦୁଳା ଠାକୁର ପ୍ରଧାନ, ସାଂସଦ ସୁଲତା ଦେଓ, ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ ଲେଫ୍ଟନାଣ୍ଟ ଜେନେରାଲ ଏକେ ସାମନ୍ତରାୟ ପ୍ରମୁଖ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ । ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ଥିବା ୧୧ହଜାରରୁ ଉର୍ଦ୍ଧ୍ବ ଓଡ଼ିଆଣୀଙ୍କୁ ନେଇ ଏହି ଚାରିଟେବୁଲ ଟ୍ରଷ୍ଟ ଓଡ଼ିଶାର ଭାଷା ସାହିତ୍ୟ, ସଂସ୍କୃତି, ହସ୍ତକଳାକୁ ନେଇ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରିଛି ।
ନ୍ୟାସନାଲ ହ୍ୟାଣ୍ଡଲୁମ୍ ଡେ ଉପଲକ୍ଷେ ବୁଣାକାର ଭାଇ ଭଉଣୀମାନଙ୍କୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ସ୍ଵାଭିମାନୀ ଓଡିଆ ଓମେନ୍ସ ୱାଲଡ୍ ଆୟୋଜନ କରୁଛି ୨ଟି ହ୍ୟାଣ୍ଡଲୁମ୍ ୱାକାଥନ୍। ଅଗଷ୍ଟ ୪ ତାରିଖରେ ଦିଲ୍ଲୀ ଏବଂ ଅଗଷ୍ଟ ୧୧ ତାରିଖରେ ଭୁବନେଶ୍ବରଠାରେ ୱାକାଥନ୍ ଅୟୋଜନ ହେଉଥିବା ଆୟୋଜକ କହିଛନ୍ତି ।
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ପନିପରିବା ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି କୁହାଯାଏ । କିଛି ଲୋକ ସାଲାଡ ଆକାରରେ କଞ୍ଚା ପନିପରିବା ମଧ୍ୟ ଖାଆନ୍ତି କିନ୍ତୁ କିଛି ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । କେଉଁ ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ଜାଣନ୍ତୁ?
ସୁସ୍ଥ ରହିବା ପାଇଁ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଏବଂ ସାଲାଡ ଖାଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି । ପନିପରିବା ମଧ୍ୟ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ସେଠାରେ ଅନେକ ପନିପରିବା ଅଛି ଯାହାକୁ ଲୋକମାନେ ସାଲାଡ ଆକାରରେ କଞ୍ଚା ଖାଇଥା’ନ୍ତି । ତଥାପି, କିଛି ପନିପରିବା ଅଛି ଯାହା କଞ୍ଚା ଖାଇଲେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ହଁ, ସେଠାରେ ଅନେକ ପନିପରିବା ଅଛି ଯାହା ବିନା ରୋଷେଇରେ ଖାଇଲେ ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏପରି କିଛି ପନିପରିବା ବିଷୟରେ କହୁଛୁ, ଏହାକୁ କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ।
କେଉଁ ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ
ପାଳଙ୍ଗ- ସବୁ ଋତୁରେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରେ ପାଳଙ୍ଗ ସହଜରେ ମିଳିଯିବ ।ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ପାଳଙ୍ଗ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରନ୍ତୁ କିନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ପାଳଙ୍ଗ ଖାଇବା କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । କିଛି ଲୋକ ପାଳଙ୍ଗ ରସ କିମ୍ବା ପାଳଙ୍ଗ ପତ୍ର ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି ଯାହା କ୍ଷତି ଘଟାଇପାରେ । ପାଳଙ୍ଗରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ଥାଏ ଯାହା କିଡନୀରେ ପଥର ହେବାରେ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଏହା ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମର ଅବଶୋଷଣରେ ମଧ୍ୟ ବାଧା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ।
କୋବି- କ୍ରୁସିଫେରସ୍ ପନିପରିବାରେ ଫୁଲକୋବି, ବ୍ରୋକୋଲି ଭଳି ପନିପରିବା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । କିଛି ଲୋକ ଏହି ପନିପରିବାଗୁଡ଼ିକୁ ରାନ୍ଧି ନ ଖାଆନ୍ତି ନାହିଁ ଯାହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ । ଆପଣ ଏହି ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ତୁମେ କେବଳ ସିଝା ଯାଇଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ । କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଗ୍ୟାସ ଏବଂ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇପାରେ ।
ସବୁଜ ବିନ୍ସ- ବିନ୍ସ ଅନେକ ପ୍ରଜାତିର ମିଳିଥାଏ । ବିନ୍ସ ପନିପରିବା ବର୍ଷସାରା ସହଜରେ ମିଳିଥାଏ । ଏହାକୁ କଞ୍ଚା ଖାଇଲେ କ୍ଷତି ଘଟାଇପାରେ । କଞ୍ଚା ବିନ୍ସ ହଜମ କରିବା କଷ୍ଟକର ହୋଇପାରେ। ଏହା ପେଟରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ହଜମ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ।
କ୍ୟାପସିକମ୍- ଯଦିଓ ଲୋକମାନେ ରାନ୍ଧିବା ପରେ କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଆନ୍ତି କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ କୌଣସି ସାଲାଡର ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି ତେବେ ତାହା କରିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ । କଞ୍ଚା କ୍ୟାପସିକମ୍ ପରି ପନିପରିବାରେ ପରଜୀବୀ ଭଳି ଜୀବାଣୁ ରହିଥାଏ । ଏଗୁଡ଼ିକ ପେଟ ଏବଂ ମସ୍ତିଷ୍କକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇପାରେ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...