ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଘରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ରୋଷେଇ କରିଥିଵେ କିନ୍ତୁ ଏହି ରେସିପିକୁ ଥରେ କରନ୍ତୁ ଵାରମ୍ଵାର ଖାଇଵାକୁ ଇଛା ହେଵ । ଚିଲି ରସୁଣ ଚିଙ୍ଗୁଡି । ଵିଷେଶ କରି ଯେଉଁମାନେ ମସଲା ଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଵାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ ସେମାନେ ଥରେ ଖାଇଲେ ସଵୁଵେଳେ ଖାଇଵାକୁ ଇଛା କରିଵେ । ଏହାକୁ ରୁଟି ହେଉ କି ଭାତ ସବୁଥିରେ ଆପଣ ମଜା ନେଇପାରିଵେ ।
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ :-
୧ଗୋଟା ଚିଙ୍ଗୁଡି
୨ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ
୩ଚିଲି ସସ୍
୪ ରସୁଣ
୫ଲେମ୍ଵୁ ରସ
୬ଧନିଆ ପତ୍ର
୭ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର
୮ତେଲ ଓ ଲୁଣ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ :-
ଏକ ପାତ୍ରରେ କଟା ହେଇଥିଵା ରସୁଣ ,ଚିଲି ସସ୍ ,ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ,ଧନିଆ ପତ୍ର, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ଓ ଚାରି ଚାମଚ ଲେମ୍ଵୁ ରସ ଓ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଳୁଣ ପକାଇବେ । ସେଥିରେ ଚିଙ୍ଗୁଡିକି ଭଲ ଭାଵରେ ଗୋଳାଇ କିଛି ସମୟ ରଖି ଦେବେ । ତା ପରେ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ ସେଥିରେ ଚିଙ୍ଗୁଡିକୁ ପକାଇ ଦୁଇ ପଟକୁ ଭଲ ଭଵରେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ । ଭଲ ଭାଵରେ ଭାଜି ହୋଇଗଲା ପରେ ଗରମ ଗରମ ପରସି ଦିଅନ୍ତୁ ଚିଲି ଚିଙ୍ଗୁଡି ରସୁଣ । ଏହାକୁ ଆପଣ ଭାତ ହେଉ କି ରୁଟି ସବୁଥିଲେ ଖାଇପାରିବେ । କମ ମସଲାରେ ଖୁବ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଲାଗିବ ଏହି ରେସିପି ।