ଏହିପରି ବନାନ୍ତୁ ଅଦା ଲଡୁ
by Argus News
Sun, Aug 25 | 8:09 p.m.

ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଆଜିକାଲି ଲୋକମାନେ ଅନେକ ରୋଗର ଶିକାର ହେଉଛନ୍ତି। ବାସ୍ତବରେ ବର୍ଷା ସମୟରେ ଲୋକଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ ଯେଉଁଥିପାଇଁ ସେମାନେ ଥଣ୍ଡା, କାଶ ଏବଂ ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଅନୁଭବ କରନ୍ତି । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଆପଣଙ୍କର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣ ଅଦା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ । ଏହିପରି ଅନେକ ଗୁଣ ଅଦା ରେ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । କିନ୍ତୁ କେବଳ ଅଦା ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ କଷ୍ଟକର । ସେଥିପାଇଁ ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅଦା ଲଡୁ ରସିପି ଆଣିଛି । ଏହି ଲଡୁରେ ଘିଅ ଏବଂ ଗୁଡ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇଛି ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତାକୁ ଶୀଘ୍ର ବଢାଇଥାଏ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କିପରି ଏହି ଅଦାକୁ ସ୍ବାଦଯୁକ୍ତ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ଲଡୁ ତିଆରି କରିବେ?

ଅଦା ଲଡୁ ତିଆରି ପାଇଁ ଉପାଦାନ:
୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଅଦା, ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଗୁଡ, ୧ କପ୍ ଦେଶୀ ଘି, ୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଖଜୁରୀ, ଦେଢ କପ୍ ଗହମ ଅଟା, ବାଦାମ ଅଧା କପ୍, କାଜୁ ବାଦାମ ଅଧା କପ୍, କଖାରୁ ମଞ୍ଜି  ଅଧା କପ୍, ସୂଯ୍ୟମୁଖ୍ୟ ।

ଅଦା ଲଡୁ ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି:
ଅଦା ଲଡୁ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଖଜୁରୀକୁ ରାତିସାରା ପାଣିରେ ଭିଜାନ୍ତୁ । ସକାଳେ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଅଦା ନିଅନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ଅଦାକୁ ଫାଇବର ବିନା ଗ୍ରହଣ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ଅଦା ଏବଂ ପାଣିକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଗ୍ୟାସ୍ ଅନ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏଥିରେ ୩ ଚାମଚ ଘିଅ ମିଶାନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ଘିଅ ଗରମ ହୋଇଯିବ ସେଥିରେ ଗ୍ରେଡ୍ ଅଦା ମିଶାନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସେଗୁଡିକ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ । ଭଜା ହୋଇଗଲେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କରନ୍ତୁ ।

ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ୟାନରେ 2 ଚାମଚ ଘି ମିଶାଇ ଅଧା କପ୍ ବାଦାମ ଅଧା କପ୍ କାଜୁ, ଅଧା କପ୍ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି, ଅଧା କପ୍ ସୂର୍ଯ୍ୟମୁଖୀ ମଞ୍ଜି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ବାଦାମୀ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ । ସେମାନଙ୍କୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କର । ବର୍ତ୍ତମାନ ଭିଜାଇ ଦିଆଯାଇଥିବା ଖଜୁରୀରୁ ମଞ୍ଜି ବାହାର କରି ଏକ ମିକ୍ସର୍ ପାତ୍ରରେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପେଷ୍ଟ ବାହାର କରନ୍ତୁ ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ପ୍ୟାନରେ ଅଧା କପ୍ ଘିଅ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଦେଢ କପ୍ ଗହମ ଅଟା ମିଶାନ୍ତୁ । ଗହମ ଅଟାକୁ ବାଦାମୀ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ଏହା ବାଦାମୀ ହୋଇଯାଏ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କର ।

ବର୍ତ୍ତମାନ ସମାନ ପ୍ୟାନରେ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଗୁଡ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ କମ୍ ନିଆଁରେ ତରଳି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଅଧା କପ୍ ପାଣି ମଧ୍ୟ ମିଶାନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ଏହା ତରଳିଯାଏ ସେଥିରେ ଡେଟ୍ ପେଷ୍ଟ ମିଶାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ ।

ଯେତେବେଳେ ଗୁଡ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ତରଳିଯାଏ ସେଥିରେ ଅଦା, ଗହମ ଅଟା ଏବଂ ଶୁଖିଲା ଫଳ ମିଶାନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସମସ୍ତ ଉପାଦାନକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏବଂ କିଛି ସମୟ ପରେ ଗ୍ୟାସ୍ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ  ଯେତେବେଳେ ଏହି ମିଶ୍ରଣ ଥଣ୍ଡା ହୋଇଯାଏ ସେଥିରୁ ଲଡୁ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଏକ ପାଖରେ ରଖନ୍ତୁ । ଆପଣ ଏହି ଲଡୁକୁ ୧୫ ରୁ ୨୦ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଖାଇପାରିବେ। 


 

କଂଗ୍ରେସକୁ
କଂଗ୍ରେସକୁ ଜୋରଦାର୍‌ ଝଟ୍‌କା: ଏନସିପିରେ ଯୋଗ ଦେଲେ ବାବା ସିଦ୍ଦିକିଙ୍କ ପୁଅ
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନ ପ୍ରଚାର ମଧ୍ୟରେ କଂଗ୍ରେସକୁ ବଡ଼ ଝଟ୍‌କା ଲାଗିଛି। ତାଙ୍କ ପିତାଙ୍କ ପଥ ଅନୁସରଣ କରି ବରିଷ୍ଠ କଂଗ୍ରେସ ନେତା ବାବା ସିଦ୍ଦିକିଙ୍କ ପୁ
ସଡକ ଦୁର୍ଘଟଣାରେ
ସଡକ ଦୁର୍ଘଟଣାରେ ଯୁବକ ମୃତ
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଖଲ୍ଲିକୋଟ ଥାନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ଆଇତିପୁର ପଞ୍ଚାୟତର ବଡଖେତା ଗ୍ରାମର ରାଜେଶ ମିଶ୍ର ଓରଫ ମୁନା ଆଜି ଆଇତିପୁର ଗ୍ରାମରୁ ଏକ ସ୍କୁଟି ଚଲାଇ ଦେବୀଝର ଅଭିମୁଖେ ଯାଉଥିଲେ। ତେବ
କୋହଲିଙ୍କୁ
କୋହଲିଙ୍କୁ ନଚାଉଛନ୍ତି ସ୍ପିନର୍ସ: ୨୬ ପାଳିରେ ୨୧ଥର ଆଉଟ୍‌
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ପୁଣେର ମହାରାଷ୍ଟ୍ର କ୍ରିକେଟ୍ ଆସୋସିଏସନ୍ ଷ୍ଟାଡିୟମ୍‌ରେ ଖେଳାଯାଉଛି ଭାରତ ଏବଂ ନ୍ୟୁଜିଲାଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ତିନି ମ୍ୟାଚ୍ ବିଶିଷ୍ଟ ଟେଷ୍ଟ ସିରିଜ । ଶୁକ୍ରବା