ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଓଡ଼ିଶାରେ ପ୍ରଥମ କୁକିଙ୍ଗ୍ ରିୟାଲିଟି ସୋ' ସ୍ୱାଦ ଓଡ଼ିଶା ସିଜନ-୨ । ଯେଉଁଠି ଆପଣ ଦେଖିବାକୁ ପାଇବେ ଓଡିଶାର ଖାଣ୍ଟି ଓଡିଆ ବ୍ୟଞ୍ଜନ । ଭଳିକି ଭଳି ଦେଶୀ ରେସିପିର କିଛି ନୂଆ ଭେରାଇଟି...ଭିନ୍ନ ଅନ୍ଦାଜରେ । ଖାଲି ଓଡିଶା ନୁହେଁ ଗୁଜୁରାଟୀ, ପଞ୍ଜାବ, ଆସାମ, ମେକ୍ସିକାନ୍ ଭଳି ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ପାରମ୍ପରିକ ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟ ଆପଣ ଦେଖିବାକୁ ପାଇବେ । ଯାହା ଆପଣ ଘରେ ମଧ୍ୟ ବନାଇପାରିବେ ।
ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟେ ଡିସ୍ ହେଉଛି ବାସନ୍ତୀ ପୁଲାଉ ସହ ଚିକେନ ଡାର୍କ ବଙ୍ଗଲୋ ଓ ଘୋଳ ଦହି । ଯାହା ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ଏକ ପାରମ୍ପରିକ ଖାଦ୍ୟ । ଏହି ଚିକେନ ଝୋଳ ଦେଖିବାକୁ ଟିକେ କଳା । ବଡ ବଡ ପିସ୍ ରେ ଚକେନ କଟା ହୋଇଥିବାବେଳେ ଏଥିରେ ପଡେ ଆଳୁ । ଆଉ ଏଥିରେ ପଡେ ବହୁତ ପରିମାଣର ଦହି । ଗନ୍ଧରାଜ ଲେମ୍ବୁ ବିନା ବେଙ୍ଗଲରେ କୌଣସି ବି ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏନି । ତେବେ ଆମ ପ୍ରତିଯୋଗୀ ଏହି ଛୋଟ ଛୋଟ ଜିନିଷକୁ ଆଖି ଆଗରେ ରଖି କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି ଚିକେନ ଡାର୍କ ବଙ୍ଗଲୋ ଓ ବସନ୍ତୀ ପୁଲାଉ । ତେବେ ଦେଖିବାକୁ ଜମାରୁ ଭୁଲିନ୍ତୁନି ସ୍ୱାଦ ଓଡିଶା ସିଜିନ୍ -02 ।
ପ୍ରତ୍ୟେକ ରବିବାର ଅପରାହ୍ନ ୧ଟା ୩୦ ଏବଂ ପୁନଃ ପ୍ରସାରଣ ସମୟ ଶୁକ୍ରବାର ରାତି ୯ଟା ୩୦ ଏବଂ ଶନିବାର ଅପରାହ୍ନ ୩.୩୦ ରେ କେବଳ ଅର୍ଗସ ନ୍ୟୁଜରେ । ଏହାଛଡା ଆପଣ ୟୁଟ୍ୟୁଜ, ଫେସବୁକ୍ ଓ ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ୍ ରେ ମଧ୍ୟ ଏହାର ବିଭିନ୍ନ ଏପିସୋଡ Shorts ଓ Video ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଖିପାରିବେ । ଏବଂ ଘରେ ଏଭଳି ସୁଆଦିଆ ଖାଇବା ବନେଇ ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରିୟଜନଙ୍କୁ ଖୁଆଇପାରିବେ ।