ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ବର୍ତ୍ତମାନ ଆମଲା ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଉପଲବ୍ଧ । ଆମଲା ଏକ ସୁପରଫୁଡ୍ ଠାରୁ କମ୍ ନୁହେଁ । ଏହା ହେଉଛି ଭିଟାମିନ୍ ସି ର ମୁଖ୍ୟ ଉତ୍ସ । ଆମଲାର ସ୍ବାଦ ଖଟା ଏବଂ ଜଡିତ । ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଶକ୍ତିଶାଳୀ ହୁଏ । ଚଟଣି ତିଆରି କରିବାରେ ଆମଲା ବହୁଳ ଭାବରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ । ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ଲୁଣ ସହିତ କଞ୍ଚା ଖାଆନ୍ତି । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଆମଲା ରସ ପିଇବା ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଉପାୟରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଆମଲା ରସ ପିଇବାର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ଜାଣିବା ।
ଆମଲାରେ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ
ଆମଲାରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ମିନେରାଲ୍ସ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ଥାଏ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । ଏହା ସହିତ ଆପଣ ଅନେକ ସଂକ୍ରମଣ ଏବଂ ରୋଗରୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରହିପାରିବେ ।
ଆମଲାରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ
ଆମଲାରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ ଯାହା ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଜରୁରୀ । ଏଥିରେ ସର୍ବାଧିକ ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥାଏ । ଏଥିରେ ଆଇରନ୍, ଫାଇବର, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ଫସଫରସ୍, ଓମେଗା 3, ଭିଟାମିନ୍ ବି କମ୍ପ୍ଲେକ୍ସ ଇତ୍ୟାଦି ଥାଏ ।
ଆମଲା ରସ ପିଇବାର ଉପକାର
ଆମଲା ରସ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ କାରଣ ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରପୂର ଅଟେ । ଏହା ଏକ ଜଳରେ ଦ୍ରବୀଭୂତ ଭିଟାମିନ୍ ଯାହା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏକ ସମୀକ୍ଷା ଅନୁଯାୟୀ, ଆମଲାରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ବହୁତ କମ୍ ପରିମାଣରେ ଥାଏ । ଗୋଟିଏ ଗୋଲମରିଚରେ 600-700 ମିଗ୍ରା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥାଏ । ଭିଟାମିନ୍ ସି ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କୋଷ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ବଢାଇଥାଏ । ଅକ୍ସିଡେଟିଭ୍ ଚାପରୁ କୋଷଗୁଡ଼ିକୁ ସୁରକ୍ଷା ଯୋଗାଇଥାଏ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...