ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଶରୀରରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ ବିପି ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ଆରମ୍ଭ କରେ ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଲୋକମାନେ ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗରେ ଅଧିକ ଅସୁରକ୍ଷିତ ହୋଇପଡନ୍ତି । ପ୍ରକୃତରେ, ଜଙ୍କ ଏବଂ ତେଲିଆ ଖାଦ୍ୟର ଅତ୍ୟଧିକ ବ୍ୟବହାର ଏବଂ ବ୍ୟାୟାମ ନକରିବା କାରଣରୁ ଶରୀରରେ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଧୀରେ ଧୀରେ ବଢିବାରେ ଲାଗେ । ତେଲିଆ ଖାଦ୍ୟରୁ ନିର୍ଗତ ଚର୍ବି କଣିକା ଧମନୀରେ ଲାଗିଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଶିରା ଭିତରୁ ସଙ୍କୁଚିତ ହୋଇଯାଏ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଏହା ଜରୁରୀ ଯେ ଏହାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣ ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତି ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଚିଆ ମଞ୍ଜି ମଧ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରନ୍ତି । ଏହି ମଞ୍ଜିଗୁଡ଼ିକ ଭିତରୁ ଧମନୀ ସଫା କରିବାରେ ଓ ଶରୀରର ମଇଳାକୁ ଡିଟକ୍ସାଇଫ୍ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲରେ ଲାଭଦାୟକ
ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଏକ ଜେଲି ପରି ଯୈଗିକ ସୃଷ୍ଟି କରେ ଯାହା ଶିରାରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ କଣିକା ଉପରେ ଲାଗିଥାଏ । ତା’ପରେ ସେଗୁଡିକ ପାଣିରେ ପଡିବା ପରେ ବାହାରକୁ ଆସନ୍ତି ଏବଂ ଏହିପରି ଭାବରେ ଚର୍ବିର ଲିପିଡ ମଧ୍ୟ ଶରୀରରୁ ବାହାରିଥାଏ । ତେଣୁ ଏହି ଉପାୟରେ ଧମନୀ ସଫା ହୋଇଯାଏ, ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନ ସଠିକ୍ ରହିଥାଏ ।
ମେଦବହୁଳତା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରେ
ଚିଆ ମଞ୍ଜି କେବଳ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ନୁହେଁ ବରଂ ମୋଟାପଣ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବା ବ୍ୟତୀତ ଏହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହା ଶରୀରରେ ଡିଟକ୍ସ ପାଣି ପରି କାମ କରେ ଯଥା ଫ୍ୟାଟି ଲିଭର ସମସ୍ୟାରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ଏହାର ଅର୍ଥ ଏହି ଛୋଟ ଦେଖାଯାଉଥିବା ମଞ୍ଜି ଏକାସାଙ୍ଗରେ ଅନେକ ସମସ୍ୟାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ତେଣୁ, ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଥରେ ଚିଆ ମଞ୍ଜି ପାଣି ଚେଷ୍ଟା କରିବା ଜରୁରୀ ।
ଚିଆ ମଞ୍ଜି କିପରି ଖାଇବେ?
ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲରେ ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଅନେକ ଉପାୟରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ତୁମକୁ କେବଳ ଚିଆ ମଞ୍ଜିକୁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ କିଛି ସମୟ ପରେ ମିଶ୍ରଣ କରି ପିଅ । ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି କାମକୁ ସପ୍ତାହରେ 3 ଦିନ କରିବାକୁ ପଡିବ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କର କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ସ୍ୱୟଂଚାଳିତ ଭାବରେ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରିବ ।