ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଜୀବନଶୈଳୀ ରୋଗ ଭାବରେ ଲୋକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟା ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଏହାର କାରଣ ଖରାପ ଖାଇବା ଅଭ୍ୟାସ ଏବଂ ଖରାପ ଜୀବନଶୈଳୀ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ବାସ୍ତବରେ, ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ହେଉଛି ଏକ ଆବର୍ଜନା ପଦାର୍ଥ ଯାହା ସମସ୍ତଙ୍କ ଶରୀରରେ ଥାଏ । ପ୍ୟୁରିନ୍ ନାମକ ଏକ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥର ଭାଙ୍ଗିବା ଦ୍ୱାରା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ । ବାସ୍ତବରେ, କିଡନୀ ମୂତ୍ର ମାଧ୍ୟମରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବାହାର କରିଥାଏ । କିନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ କିଡନୀ କାର୍ଯ୍ୟରେ ହ୍ରାସ ହୁଏ କିମ୍ବା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ର ପରିମାଣ ଅଧିକ ଉତ୍ପାଦନ ହେବାକୁ ଲାଗେ ଏହା ଗଣ୍ଠିରେ ସ୍ଫଟିକ୍ ଆକାରରେ ଜମା ହେବା ଆରମ୍ଭ କରେ । ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଗଣ୍ଠିରେ ଫୁଲା ଏବଂ ଚାଲିବାରେ ଅସୁବିଧା ହୁଏ ।
ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ, ଆପଣ ଖାଦ୍ୟରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ସହିତ କିଛି ଘରୋଇ ଉପଚାର ମଧ୍ୟ ଗ୍ରହଣ କରିପାରିବେ । ଯଦି ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ବଢେ ଖାଲି ପେଟରେ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଦୁଇଟି ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବହୁତ ଆରାମ ମିଳିଥାଏ । ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବଢିଥିବା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ । ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ରସୁଣ କେତେ ଉପକାରୀ ଏବଂ ଏହାକୁ କିପରି ଖାଇବେ ଜାଣନ୍ତୁ?
ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ରସୁଣର ଉପକାର
ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସ୍ତର କମିଯାଏ । ରସୁଣରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ଅକ୍ସିଡେଟିଭ୍ ଚାପକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ରସୁଣରେ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ ଯାହା ଫୁଲାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ । ପ୍ରତିଦିନ ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ହୋଇଥାଏ । ରସୁଣ ଖାଇବା ଶରୀରକୁ ଡିଟକ୍ସାଇଫ କରିଥାଏ ଏବଂ ରକ୍ତଚାପ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ସ୍ୱାଭାବିକ ରଖେ ।
ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ରସୁଣ କିପରି ଖାଇବେ?
ଆପଣ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ଯେକୌଣସି ଉପାୟରେ ରସୁଣକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିପାରିବେ । କିନ୍ତୁ ଏକ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରୋଗୀ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇ ଅଧିକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି । ରସୁଣର ଦୁଇଟି ଖଣ୍ଢକୁ ନେଇ ସକାଳେ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଚୋବାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ । ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି, ଆପଣ ଚା ସହିତ ରସୁଣ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ । ଆପଣଙ୍କୁ କିଛି ଦିନ ପାଇଁ ନିୟମିତ ରସୁଣ ଖାଇବାକୁ ପଡିବ । ଏହା ସହିତ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ଭାବରେ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହେବ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିବ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...