ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: କୁହାଯାଏ କି ହିମାଳୟରୁ ଗୋଲାପୀ ଲୁଣରେ ବାହାର କରାଯାଏ । ଏହି ଲୁଣର ରଙ୍ଗ ଗୋଲାପୀ । ଆୟୁର୍ବେଦ ଅନୁଯାୟୀ ଏହି ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ଧଳା ଲୁଣ ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ବୋଲି କୁହାଯାଏ । ଏହି ଲୁଣଟି ସ୍ୱାଦରେ ସାମାନ୍ୟ ମିଠା ଏହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ତ କରିଥାଏ । ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ପାଣି ପିଇବା ଶରୀରକୁ ଅନେକ ଲାଭ ଦେଇଥାଏ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କେଉଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟାରେ ଏହି ଲୁଣ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଏବଂ ଏହାକୁ କିପରି ବ୍ୟବହାର କରାଯିବ?
ଏହି ସମସ୍ୟାଗୁଡିକରେ ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ
ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ:- ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ହଜମ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ପାଇଁ ଏକ ଉତ୍ତମ ଘରୋଇ ଉପଚାର । ଜୁଆଣି ଓ ହିଂଙ୍ଗୁକୁ ମିଶାଇ ଖାଇଲେ ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଇତ୍ୟାଦିରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ:- ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ନିୟମିତ ଖାଇବା ଜରୁରୀ ଏହା ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ଯୋଗାଇଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । ଏହା ମଧ୍ୟ ହାଡକୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଏହାର ଆଇରନ ପଦାର୍ଥ ହେତୁ ରକ୍ତ ସ୍ତର ବଢାଇଥାଏ ।
ମାଂସପେଶୀ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରେ:- ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ମାଂସପେଶୀ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ମାଂସପେଶୀ ବଢିବା ହେତୁ କଷ୍ଟ ଅନୁଭବ କରୁଥିବା ଲୋକମାନେ ଏକ ଚାମଚ ଗୋଲାପୀ ଲୁଣକୁ ପାଣିରେ ମିଶାଇ କିଛି ସମୟ ରଖି ତା ପରେ ପିଅନ୍ତୁ ଆରାମ ଅନୁଭବ କରିବେ ।
ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ:- ଗୋଲାପୀ ଲୁଣରେ ଅଧିକ ପୋଟାସିୟମ ଥାଏ ଯାହା ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ଏବଂ ସନ୍ତୁଳନ ରକ୍ଷା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ସାଧା ପାଣିରେ ଅଧା ଚାମଚ ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ମିଶାଇ ପିଅନ୍ତୁ ରକ୍ତଚାପ ସନ୍ତୁଳିତ ହୋଇପାରିବ ।
ଚାପରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ:- ସୁପ୍ ରେ ଅଳ୍ପ ପରିମାଣର ଗୋଲାପୀ ଲୁଣରେ ପିଅନ୍ତୁ କିମ୍ବା ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଗୋଲାପୀ ଲୁଣ ମିଶାଇ ପିଇଲେ ଆପଣଙ୍କୁ ଚାପରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ମସ୍ତିଷ୍କକୁ ସକ୍ରିୟ କରିଥାଏ । ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ଶାନ୍ତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ଏବଂ ମନକୁ ଆରାମ ଦେଇଥାଏ ଏବଂ ଭଲ ମଧ୍ୟ ନିଦ ଦେଇଥାଏ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...