ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଆଜିକାଲି ଲୋକମାନେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ମେଦବହୁଳ ସମାସ୍ୟାର ସମ୍ମୁଖିନ ହେଉଛନ୍ତି । ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଏହାକୁ କମାଇବା ପାଇଁ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଚେଷ୍ଟା କରିଥାନ୍ତି । ତେବେ ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଡାଏଟ୍ ଠିକ୍ ନୁହେଁ ତେବେ ତୁମେ ଯେତେ ଚେଷ୍ଟା କଲେ ମଧ୍ୟ ମେଦବହୁଳତା ହ୍ରାସ ପାଇବ ନାହିଁ । ଖାଦ୍ୟରେ ଯଦି ଆପଣ ମଖାନା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି ଆପଣ ମୋଟାପଣରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇପାରିବେ । ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଫାଇବର, ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ପରି ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମଖାନାରେ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ହଜମ ଶକ୍ତିକୁ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ । ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି-ଏଜିଂ ଗୁଣ ରହିଛି ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମର ଭଲ ଯତ୍ନ ନିଏ । ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ସକାଳେ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହାର ଲାଭ ବହୁଗୁଣିତ ହୁଏ । ସକାଳେ ଏହାକୁ ଖାଇ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଆପଣ କ’ଣ ଲାଭ ପାଇବେ ।
ମଖାନା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରେ ଭରପୂର
ଯଦି ଆପଣ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି ତେବେ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଏହି ମଖାନା ଖାଆନ୍ତୁ । ସକାଳେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ସହଜରେ ହଜମ ହୋଇଯାଏ । ଏହିପରି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଅଧିକ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପୁଲ୍ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଆଉ ଖାଇବାକୁ ଇଛା ହେଇନଥାଏ । ଯାହା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ମଖାନାକୁ ଦେଶୀ ଘିରେ ଭଜା କରି ଲୁଣ ଏବଂ କଳା ଲଙ୍କା ମିଶାଇ ସ୍ନାକ୍ସ ଭାବରେ ଖାଇପାରିବେ ଏବଂ ଯଦି ଆପଣ କ୍ଷୀର ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ ଏହାକୁ କ୍ଷୀରରେ ଫୁଟାଇ ପିଇପାରିବେ ।
ଏହି ସମସ୍ୟାଗୁଡ଼ିକରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ପ୍ରଭାବଶାଳୀ
ଫାଟିଲିଟି ବଢାଏ: ମଖାନା ଖାଇଲେ ଶାରୀରିକ ଦୁର୍ବଳତାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ସମାଧାନ । ଏହା କେବଳ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ ନାହିଁ ଯଦି ଏହା ଖାଦ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରନ୍ତି ଏହା ଗର୍ଭଧାରଣ ସମସ୍ୟା ସହ ସଂଘର୍ଷ କରୁଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।
ସୁଗାର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ: ମଖାନା ଅନେକ ପୁଷ୍ଟିକର ଉପାଦାନରେ ଭରପୂର ଏହା ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ଏହାର ନିରନ୍ତର ବ୍ୟବହାର ଚିନି ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।
ଚର୍ମ ପାଇଁ ଉପକାରୀ: ଯେହେତୁ ମଖାନା ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର, ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ ଚାରି ରୁ ପାଞ୍ଚ ମଖାନା ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଆପଣଙ୍କ ମୁହଁରେ ବ୍ରଣ କମିଯିବ ଏବଂ ଚର୍ମ ସୁନ୍ଦର ହୋଇଯିବ ।
ହାଡକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରେ: କିଡନୀ ପାଇଁ ମଖାନା ବହୁତ ଭଲ । ଏଥିରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ କ୍ୟାଲୋରୀ ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ଏଥିରେ କ୍ୟାଲସିୟମ ଭରପୂର ଅଟେ । ତେଣୁ ହାଡକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ଏହା ମଧ୍ୟ ଏକ ଭଲ ଖାଦ୍ୟ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...