ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ:ଚିଆ ସିଡ୍ସରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଭଲ ଗୁଣ ଅଛି ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭ ଦୋଇଥାଏ । ଏହାକୁ ଖାଇଵା ଦ୍ଵାରା ଶରୀରର ଶକ୍ତି ସ୍ତର ଵଢାଇବା ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ଠିକ୍ ରଖିଥାଏ । ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଗୁଡିକରେ ଅନେକ ପୁଷ୍ଟିକର ଶକ୍ତି ଥାଏ ଯାହା ଦ୍ଵାରା ଶରୀରକୁ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ଏଵଂ ହଜମ ଶକ୍ତି ଵଢାଇ ଥାଏ । ସାଲଭିଆ ହିସପାନିକା ଉଦ୍ଭିଦରୁ ଉତ୍ପନ୍ନ ଏହି କ୍ଷୁଦ୍ର ମଞ୍ଜିଗୁଡିକ ଵହୁଵର୍ଷ ଧରି ଖିଆଯାଇଥିଲା । ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କଲେ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ ଏଵଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭଲ ରହିଵା ପାଇଁ ଏକ ସହଜ ଉପାୟ ହୋଇଥଏ ।
ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟରେ ଭରପୂର :-
ଚିଆ ମଞ୍ଜିରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ଵ ଭରପୂର ହୋଇ ରହଛି । ସେଗୁଡିକ ଫାଇବର, ପ୍ରୋଟିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ମାଙ୍ଗାନିଜ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଏବଂ ଫସଫରସ୍ ରହିଛି । ଏହି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟରେ ଯେକୌଣସି ଖାଦ୍ୟରେ ଏକ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ କରିଥାଏ ସାମଗ୍ରିକ ସୁସ୍ଥତା ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥର ଯୋଗାଇଥାଏ ।
ହଜମ ଶକ୍ତି ଵଢାଏ :-
ଚିଆ ମଞ୍ଜିରେ ଅଧିକ ଫାଇବର ପରିମାଣ ଥିଵାରୁ ହଜମ ଶକ୍ତିକୁ ଵଢାଏ । ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ। ଫାଇବର ଅନ୍ତନଳୀର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ,କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟକୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ଏବଂ ଅନ୍ତନଳୀରେ ଉପକାରୀ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆର ବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ ଯାହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସଠିକ କରୁଥାଏ । ଯୋଉଁ ମାନେ ଓଜନ କମ୍ କରିବାକୁ ଚାହାନ୍ତି ସେହି ଲୋକମାନଙ୍କର ପ୍ରଥମ ପସନ୍ଦ ଥାଏ ।