ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ବର୍ତ୍ତମାନ ଋତୁର ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେଉଛି । ଯେଉଁମାନଙ୍କର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ ସେମାନେ ଶୀଘ୍ର ରୋଗରେ ପଡିଥାନ୍ତି । ବିଶେଷ କରି ଏପରି ଲୋକମାନେ ପ୍ରାୟତଃ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶର ଶିକାର ହୁଅନ୍ତି । ଋତୁ ଯାହା ହେଉନା କାହିଁକି ଦୁର୍ବଳ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଥିବା ଲୋକମାନେ ସବୁବେଳେ ଥଣ୍ଡା, କାଶ ଏବଂ ଯନ୍ତ୍ରଣା ପାଇଥାନ୍ତି । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆପଣଙ୍କର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଦୃଢ କରିବା ଜରୁରୀ ଅଟେ । ଯେତେବେଳେ ଆପଣଙ୍କର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଉନ୍ନତ ହୁଏ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ସମସ୍ୟାର ସାମ୍ନା କରିବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ । ଆୟୁର୍ବେଦରେ ଅନେକ ଔଷଧ ଅଛି ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ତାହା ଭିତରୁ ଗୋଟେ ହେଉଛି ସେହି ପାଉଡର ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେବଳ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ନୁହେଁ ଅନେକ ଗମ୍ଭୀର ସମସ୍ୟାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଥାଏ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଏହାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରିତା ତଥା ଏହାକୁ ତିଆରି ଏବଂ ବ୍ୟବହାର କରିବାର ପଦ୍ଧତି କ’ଣ?
ସେହି ଆୟୁର୍ବେଦିକ ପାଉଡର ଯାହା ଥଣ୍ଡା, କାଶ, ଅଦୃଶ୍ୟତା ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଏହାକୁ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ କିଛି ରୋଷେଇ ଘରର ମସଲା ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ । ଏହି ପାଉଡର ପ୍ରକୃତିରେ ଗରମ ଅଟେ ।
କେଉଁ ସମସ୍ୟାରେ ଏହା ଲାଭଦାୟକ
ଦୁର୍ବଳ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି ପାଉଡର ବହୁତ ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶର ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଯାଏ । ଏହା ଭୋକ ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ପେଟକୁ ଏନଜାଇମ୍ ଉତ୍ପାଦନ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ ଯାହା ହଜମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏହା ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଭଲ ଏବଂ ଆଜମା, ଆଲର୍ଜି ରାଇନାଇଟିସ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଏହା ଚର୍ବି ଜାଳେ ଏବଂ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରେ । ଥାଇରଏଡ୍ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଟନ୍ସିଲାଇଟିସ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମସ୍ତ ଗଳା ରୋଗକୁ ଭଲ କରିଥାଏ ।
ଏହି ପାଉଡର କିପରି ତିଆରି କରିବେ?
ଏହି ପାଉଡର ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଶୁଖିଲା ଅଦା,ହଳଦୀ ଏବଂ ଗୋଲମରିଚ ସମାନ ପରିମାଣରେ ନିଅନ୍ତୁ । ଯେହେତୁ ସେଗୁଡିକ ଗରମ ଆପଣ ପିପଳି ପରିମାଣକୁ ଟିକେ କମ୍ କରିପାରିବେ । ଯଦି ଏହାର ସ୍ୱାଦ ବହୁତ ମସଲାଯୁକ୍ତ, ତେବେ ଏହାକୁ ଖାଦ୍ୟରେ ମିଶାଇ ଖାଦ୍ୟ ସହି ଖାଇପାରିବେ । ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଆପଣ ମହୁ ସହିତ ମିଶାଇ ଅଧା ଚାମଚ ପାଉଡର ଖାଇପାରିବେ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...