ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଘିଅରେ ମିଳୁଥିବା ସମସ୍ତ ପୁଷ୍ଟିକର ଉପାଦାନ ଆପଣଙ୍କ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ବହୁ ପରିମାଣରେ ବଢାଇପାରେ । ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରଶ୍ନ ଉଠିଛି ଯେ ଖାଦ୍ୟରେ ଘିଅ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବାର ସଠିକ୍ ଉପାୟ କ’ଣ? କିଛି ଲୋକ ଏଥିରେ ଲଗାଯାଇଥିବା ଘିଅ ସହିତ ରୋଟି ଖାଉଥିବାବେଳେ କିଛି ଲୋକ ଘିଅ ମିଶାଇ ଡାଲି ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବା ଯେ ଆୟୁର୍ବେଦ ଅନୁଯାୟୀ, ଘିଅ ସହିତ ମିଶ୍ରିତ ଡାଲି ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ । କେବଳ ଏକ ଚାମଚ ଘିକୁ ଡାଲିରେ ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ଏବଂ ସ୍ୱୟଂଚାଳିତ ଭାବରେ ସକରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ଦେଖନ୍ତୁ ।
ଆପଣଙ୍କୁ କେବଳ ଲାଭ ମିଳିବ
ଯଦି ଆପଣ ଘିଅ ସହିତ ମିଶାଇ ଡାଲି ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଆପଣଙ୍କର ଅନ୍ତନଳୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବହୁ ପରିମାଣରେ ଉନ୍ନତ ହୋଇପାରିବ । କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଏବଂ ଅଦୃଶ୍ୟତା ପରି ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଘିଅକୁ ଏହି ଉପାୟରେ ଖାଇ ପାରିବେ । ସଠିକ୍ ପରିମାଣରେ ଘିଅ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଆପଣଙ୍କର ଓଜନ ହ୍ରାସ ଯାତ୍ରାକୁ ମଧ୍ୟ ସହଜ କରିପାରିବେ । ଘିଅସହିତ ମିଶାଇ ଡାଲି ଖାଇଲେ ଆପଣଙ୍କ ହାଡକୁ ମଜବୁତ କରିବ ଏବଂ ଏହିପରି ଆପଣ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣାର ଶିକାର ହେବାକୁ ଏଡ଼ାଇ ପାରିବେ ।
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ମଜବୁତ କରେ
ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଦୁର୍ବଳ ତେବେ ଆପଣଙ୍କୁ ଘିଅ ସହିତ ଡାଲି ମିଶାଇ ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ । ଏହି ଉପାୟରେ ତୁମର ଡାଏଟ୍ ଯୋଜନାରେ ଘିଅକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି, ତୁମେ ତୁମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ବହୁ ପରିମାଣରେ ମଜବୁତ କରିପାରିବ । ଘିରେ ମିଳୁଥିବା ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକ ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ । ଶରୀରରୁ ଥକ୍କା ଏବଂ ଦୁର୍ବଳତାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଘିଅ କୁ ଡାଲି ସହିତ ମିଶାଇ ଖାଇ ପାରିବେ ।
ଘିଅ ଆପଣଙ୍କ ମସ୍ତିଷ୍କର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ନତି ଆଣିପାରେ । ତଥାପି, ଉତ୍ତମ ଫଳାଫଳ ପାଇବା ପାଇଁ, ଘିଅକୁ କେବଳ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଆପଣ ଘିଅର ଶୁଦ୍ଧତା ମଧ୍ୟ ଯାଞ୍ଚ କରିବା ଉଚିତ୍ । ବ୍ୟଭିଚାରିତ ଘିଅଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ନକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇପାରେ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...