ଖାଦ୍ୟରେ ଅଧିକ ଲୁଣ ଥିଲେ କେମିତି କମାଇବ
ଆଟା ଗୋଳା:-
ଯଦି ଡାଲି କିମ୍ବା ଗ୍ରେଭିରେ ଅଧିକ ଲୁଣ ଥାଏ ତେବେ ଛୋଟ ଛୋଟ ଗୋଳା ଅଟାରେ ତିଆରି କରି ସେଥିରେ ରଖନ୍ତୁ । ଏହା କିଛି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ତରକାରୀର ଅଧିକ ଲୁଣ ଶୋଷିବା ଆରମ୍ଭ କରିବ । ଖାଇବା ପୂର୍ବରୁ ଏହି ଅଟା ବଲଗୁଡିକ ବାହାର କରି ଦିଅନ୍ତୁ
ଲେମ୍ବୁ କିମ୍ବା ତେନ୍ତୁଳି ରସ:-
ଯଦି ଆପଣ ଏପରି କିଛି ରେସିପି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରୁଛନ୍ତି ଯେଉଁଥିରେ ଖଟା ମିଶାଇବା ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱାଦ ବଢିପାରେ ତେବେ ଆପଣ ଏଥିରେ ଟିକେ ଲେମ୍ବୁ ରସ ମିଶାଇଲେ ଭଲ ହେବ । ରେସିପି ଉପରେ ନିର୍ଭର କରି ଯଦି ଆପଣ ଏଥିରେ ତେନ୍ତୁଳି ରସ ମିଶାନ୍ତି ତେବେ ସ୍ୱାଦ ଭଲ ହୋଇପାରେ । ଖଟା ଯୋଗୁଁ ଳୁଣିଆର ପ୍ରଭାବ କମିଯାଏ ।
ବ୍ରେଡର ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ :-
ଯଦି ଆପଣ ଗ୍ରେଭିରେ ଲୁଣ କମାଇବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି ଏବଂ ଘରେ ବ୍ରେଡ ଅଛି ତେବେ ଆପଣ ଏହି ଅବଶିଷ୍ଟ ବ୍ରେଡ ସାହାଯ୍ୟରେ ଲୁଣକୁ କମ୍ କରିପାରିବେ । ଏଥିପାଇଁ ତରକାରୀରେ ଦୁଇ କିମ୍ବା ତିନି ଖଣ୍ଡ ବ୍ରେଡ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ୩ ରୁ ୪ ମିନିଟ୍ ପରେ ଭଲଭାବେ ବାହାର କରନ୍ତୁ ।
ବେସନ କିମ୍ବା ସତ୍ତୁର ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ :-
ପନିପରିବାରେ ଲୁଣର ପରିମାଣ କମ କରିବାକୁ ଆପଣ ବେସନ କିମ୍ବା ସତ୍ତୁ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ । ଏଥିପାଇଁ ପ୍ୟାନରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଗ୍ରାମ ମଇଦା ଭାଜନ୍ତୁ ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁଯାୟୀ ଏହାକୁ ତରକାରୀ କିମ୍ବା ପନିପରିବାରେ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ମିଶ୍ରଣ କରନ୍ତୁ । ଏହା ବଦଳରେ ଆପଣ ସତ୍ତୁ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ ।
ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ ଜୀବନଶୌଳୀ ଖବର