ବେଲ ପଣାରେ ମସ୍ତିଷ୍କ ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ କମିଯାଏ ...
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ବର୍ତ୍ତମାନ ଖରା ଦାଉରୁ ରକ୍ଷା ପାଇଵା ପାଇଁ ସମସ୍ତେ ଥଣ୍ଡା ଜିନିଷ ପିଇଥାନ୍ତି ।ପ୍ରବଳ ଉତ୍ତାପ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ନର୍ଭସ କରୁଛି ଘରୁ ବାହାରିବା କଷ୍ଟକର । ଅତ୍ୟଧିକ ଉତ୍ତାପ ଏବଂ ମସ୍ତିଷ୍କ ଆଘାତ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଅଛି । କିନ୍ତୁ ଘରେ ବସିବା ମଧ୍ୟ ସମ୍ଭବ ନୁହେଁ। ଜଣେ ଚାକିରି ଏବଂ କାମ ପାଇଁ ବାହାରକୁ ଯିବାକୁ ପଡ଼ିବ । ଉତ୍ତାପ ଏବଂ ମସ୍ତିଷ୍କ ଆଘାତକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ କୌଣସି ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ । ଏକ ଛୋଟ ଘରୋଇ ଉପଚାର ଆପଣଙ୍କୁ ଗରମ ସହିତ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଶକ୍ତି ଦେଇପାରେ
ଗ୍ରୀଷ୍ମ ରୁତୁରେ ରେ ଉତ୍ତାପରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବା ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉପାୟ ହେଉଛି ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ଡିହାଇଡ୍ରେସନକୁ ଏଡାଇବା ଏବଂ ମୁଣ୍ଡ ଏବଂ କାନକୁ ଏକ କପଡ଼ାରେ ଘୋଡାଇବା । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆପଣ ଦିନର ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ବାହାରକୁ ଯାଇପାରିବେ । ଶରୀରର ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ଅଙ୍ଗଗୁଡ଼ିକୁ କାନ ଏବଂ ନାକ ପରି ଆଚ୍ଛାଦନ କରିବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ କାରଣ ସେମାନେ ଆମ ଶରୀରର ତାପମାତ୍ରା ବଜାୟ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରନ୍ତି । ଯଦି ଆପଣ ବେଲ ପଣା ପିଅନ୍ତି ପାଗ ଯେତେ ଗରମ ହେଉନା କାହିଁକି ଉତ୍ତାପ ଆପଣଙ୍କୁ ଆଦୌ ପ୍ରଭାବିତ କରିବ ନାହିଁ
ମାତ୍ର ୧୦ ଟଙ୍କା ମଧ୍ୟରେ ଏହି ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ହେବ
ଗ୍ରୀଷ୍ମ ତୁରେ କୌଣସି ଥଣ୍ଡା ପାନ ଅପେକ୍ଷା ବେଲ ପଣା ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଅଟେ। ତେଣୁ ଏହା ଶରୀରର ତାପମାତ୍ରାକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଏହା ସହିତ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ମାଙ୍ଗାନିଜ୍, ପ୍ରୋଟିନ୍, ବିଟା କାରୋଟିନ୍, ଥିଏମାଇନ୍ ପରି ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ମସ୍ତିଷ୍କକୁ ସକ୍ରିୟ ରଖିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଏହି କାରଣରୁ ଚାପ ଏବଂ ଉତ୍ତାପ ଥକ୍କା ଶରୀର ଉପରେ ପ୍ରଭାବ ପକେଇନଥାଏ । ମନୋବଳ ଭଲ ଖୁସି ରହିଥାଏ । ବେଲ ହେଉଛି ଏକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧିକାରୀ କାରଣ ଏଥିରେ ଅନେକ ଭିଟାମିନ୍ ଥାଏ । ଏହା ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ହ୍ରାସ କରିବା ଏବଂ ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ ଏହା ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ମସ୍ତିଷ୍କ ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ କମିଯାଏ ।
କିଛି ମିନିଟରେ ଥଣ୍ଡା ଶେର୍ବେଟ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ
ସ୍ତନ କର୍କଟ, ହୃଦଘାତ, ଚର୍ମ ରୋଗ, ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍,ଏବଂ ଡିହାଇଡ୍ରେସନ୍ ଭଳି ଅନେକ ରୋଗରୁ ବେଲ ରସ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ । ତେଣୁ ଆପଣ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଦିନରେ ପ୍ରତିଦିନ ବେଲ ରସ ପିଇବା ଜରୁରୀ । ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଏହି ରସକୁ ତିଆରି କରିବା ଏକ କଷ୍ଟସାଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ତିଆରି କରିବା ଏତେ କଷ୍ଟସାଧ୍ୟ ନୁହେଁ ।
ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ପାଚିଲା ବେଲ ଫଳ ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଭାଙ୍ଗନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାର ଏକ ବଡ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କରନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହିକୁ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ପ୍ରାୟ ୧ ରୁ ୧.୫ ଘଣ୍ଟା ଭିଜାଇ ରଖନ୍ତୁ । ମଞ୍ଜି ବାହାର କର ବର୍ତ୍ତମାନ ଅବଶିଷ୍ଟ କୁ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଲାନ୍ତୁ କିମ୍ବା ଏହାକୁ ଏକ ମିକ୍ସର୍ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ରସ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ରସରେ ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଚିନି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ବରଫ କ୍ୟୁବ ସହିତ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ ।