ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲରେ ଲାଭଦାୟକ
ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଏକ ଜେଲି ପରି ଯୈଗିକ ସୃଷ୍ଟି କରେ ଯାହା ଶିରାରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ କଣିକା ଉପରେ ଲାଗିଥାଏ । ତା’ପରେ ସେଗୁଡିକ ପାଣିରେ ପଡିବା ପରେ ବାହାରକୁ ଆସନ୍ତି ଏବଂ ଏହିପରି ଭାବରେ ଚର୍ବିର ଲିପିଡ ମଧ୍ୟ ଶରୀରରୁ ବାହାରିଥାଏ । ତେଣୁ ଏହି ଉପାୟରେ ଧମନୀ ସଫା ହୋଇଯାଏ, ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନ ସଠିକ୍ ରହିଥାଏ ।
ମେଦବହୁଳତା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରେ
ଚିଆ ମଞ୍ଜି କେବଳ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ନୁହେଁ ବରଂ ମୋଟାପଣ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବା ବ୍ୟତୀତ ଏହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହା ଶରୀରରେ ଡିଟକ୍ସ ପାଣି ପରି କାମ କରେ ଯଥା ଫ୍ୟାଟି ଲିଭର ସମସ୍ୟାରେ ମଧ୍ୟ ଏହା ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ଏହାର ଅର୍ଥ ଏହି ଛୋଟ ଦେଖାଯାଉଥିବା ମଞ୍ଜି ଏକାସାଙ୍ଗରେ ଅନେକ ସମସ୍ୟାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ତେଣୁ, ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଥରେ ଚିଆ ମଞ୍ଜି ପାଣି ଚେଷ୍ଟା କରିବା ଜରୁରୀ ।
ଚିଆ ମଞ୍ଜି କିପରି ଖାଇବେ?
ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲରେ ଚିଆ ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଅନେକ ଉପାୟରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ତୁମକୁ କେବଳ ଚିଆ ମଞ୍ଜିକୁ ପାଣିରେ ଭିଜାଇ କିଛି ସମୟ ପରେ ମିଶ୍ରଣ କରି ପିଅ । ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି କାମକୁ ସପ୍ତାହରେ 3 ଦିନ କରିବାକୁ ପଡିବ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କର କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ସ୍ୱୟଂଚାଳିତ ଭାବରେ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରିବ ।