ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ରସୁଣର ଉପକାର
ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସ୍ତର କମିଯାଏ । ରସୁଣରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ଅକ୍ସିଡେଟିଭ୍ ଚାପକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ରସୁଣରେ ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ରହିଥାଏ ଯାହା ଫୁଲାକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ଗଣ୍ଠି ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ । ପ୍ରତିଦିନ ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ହୋଇଥାଏ । ରସୁଣ ଖାଇବା ଶରୀରକୁ ଡିଟକ୍ସାଇଫ କରିଥାଏ ଏବଂ ରକ୍ତଚାପ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ସ୍ୱାଭାବିକ ରଖେ ।
ଉଚ୍ଚ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ରସୁଣ କିପରି ଖାଇବେ?
ଆପଣ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ଯେକୌଣସି ଉପାୟରେ ରସୁଣକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିପାରିବେ । କିନ୍ତୁ ଏକ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରୋଗୀ ସକାଳେ ଖାଲି ପେଟରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇ ଅଧିକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି । ରସୁଣର ଦୁଇଟି ଖଣ୍ଢକୁ ନେଇ ସକାଳେ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଚୋବାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ । ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି, ଆପଣ ଚା ସହିତ ରସୁଣ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ । ଆପଣଙ୍କୁ କିଛି ଦିନ ପାଇଁ ନିୟମିତ ରସୁଣ ଖାଇବାକୁ ପଡିବ । ଏହା ସହିତ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ଭାବରେ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହେବ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ରସୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ରକ୍ତଚାପ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିବ ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...