ଡେଙ୍ଗୁ ହେଲେ କଣ ଖାଇବେ...
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଡେଙ୍ଗୁ ରୋଗ ପାଇଁ ଏହା ହେଉଛି ରାମ ଵାଣ ହୋଇଥାଏ । ଡେଙ୍ଗୁ ମଶାରୁ ବହୁର କ୍ଷତିକାତକ ରୋଗ ହୋଇଥାଏ। ଡେଙ୍ଗୁ ରୋଗ ହେଵା ଦ୍ଵାରା ମଣିଷ ଶରୀରରେ ପଟଲେଟ୍ସର ସ୍ତର କମିଥାଏ । ତାହା କମିଯିବା ଦ୍ଵାରା ରକ୍ତ ସଂଚାଳନ ହେଵାର ଅନେକ ଅସୁଵଧାଵା ହୋଇଥାଏ ।
ତେଵେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିଵା ସେଇ ସଵୁ ଫଳ ସଵୁ ବିଷୟରେ ଯାହା ଡେଙ୍ଗୁ ହେଲେ ଖାଇବା ଦ୍ଵାରା ଅନେକ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ ।
କିଓ୍ବି:- ଡେଙ୍ଗୁ ରୋଗ ହେଲେ ଏହି ଫଳ ଖାଇଵା ଆଵଶ୍ୟକ । କିୱି ଖାଇଵା ଦ୍ଵରା ହଜମ ଶକ୍ତିକୁ ମଜୁବୁତ ହୋଇଥାଏ ତାହା ସହ ଶରୀରରେ ଜଲଦି ପେଟଲଟ୍ସ ସ୍ତରକୁ ଵଢାଇଥାଏ ।
ଡାଳିମ୍ଵ :- ଏହି ଫଳ ଖାଇଵା ଦ୍ଵାରା ଶରୀରରେ ଏଣ୍ଟିଅକସାଇଡ ସ୍ତର କମ ଥିଲେ ତାହା ପୂରଣ ହୋଇଥାଏ ।
କଦଳୀ:-କଦଳୀ ଖାଇଵା ଦ୍ଵାରା ଶରୀରରେ ଆଇରନ ମାତ୍ରା ଵଢିଥାଏ । ଏହା ଵଢିଵା ଦ୍ଵାରା ଡେଙ୍ଗୁ ରୁ ମିକ୍ତି ମିଳିଥାଏ ।
ପପେୟା :-ଡେଙ୍ଗୁ ରୋଗରେ ପପେୟା ଖାଇଵା ଦ୍ଵାରା ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ । ତାହା ସହ ଖାଲି ଫଳ ନୁହଁ ବରଂ ତା ପତ୍ର ମଧ୍ୟ ଦେହ ପାଇଁ ବହୁର ଭଲ ହୋଇଥାଏ
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର: