କେବଳ ଡାଳିମ୍ବ ନୁହେଁ, ଚୋପାରେ ବି ରହିଛି ଉପକାରୀ ଗୁଣ କିପରି, ଜାଣନ୍ତୁ...
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଡାଳିମ୍ବ ଏକ ଉପକାରୀ ଫଳ । ଏହା ଯେତେ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ତାହାଠାରୁ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ । ଡାଳିମ୍ବରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ ଯାହା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ବଢାଇଥାଏ । ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇ ଶରୀରର ଦୁର୍ବଳତାକୁ ଦୂର କରାଯାଇପାରିବ । ଡାଳିମ୍ବ ରସ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ରୋଗ ଭଲ କରିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହୁଏ । ଯଦି ଆପଣ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଆନ୍ତି, ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ଫାଇବର, ଜିଙ୍କ, ପୋଟାସିୟମ୍ ଏବଂ ଓମେଗା -6 ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ଯୋଗାଏ । ତଥାପି, ଡାଳିମ୍ବ ସହିତ ଏହାର ଚୋପା ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ।
କେବଳ ଡାଳିମ୍ବ ନୁହେଁ, ଏହାର ଚୋପାରେ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରୀ ଗୁଣ ରହିଛି। ଅନେକ ଲୋକ ଡାଳିମ୍ବ ଖାଇ ଏହାର ଚୋପାକୁ ଫିଙ୍ଗି ଦିଅନ୍ତି। ଯଦି ଆପଣ ଏହାର ଚୋପାକୁ ସଠିକ୍ ଭାବେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ ତେବେ ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଠୁ ନେଇ ମେଦବହୁଳତା ଏବଂ ଶରୀରରୁ ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବଡ଼ ବଡ଼ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିପାରିବେ! କିପରି, ଜାଣନ୍ତୁ...
ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପାର ଉପକାର
ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ:- ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର ହୋଇ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପା ବ୍ୟବହାର କରି କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରାଯାଇପାରେ । ଯେଉଁଥିପାଇଁ ହୃଦଘାତର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ ।
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଜବୁତ ହେବ:- ଡାଳିମ୍ବରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଜରୁରୀ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । ଏହି ଚା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ମୌସୁମୀ ରୋଗରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତି । ଡାଳିମ୍ବରେ ପଲିଫେନୋଲ ଥାଏ ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ ।
ଓଜନ ହ୍ରାସ:- ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପା ଚା ’ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ଲାଭଦାୟକ । ମୋଟାପଣରେ ପୀଡିତ ଲୋକମାନେ ଦିନକୁ ଥରେ ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପା ପିଇବା ଆବଶ୍ୟକ । ଏହି ଚା ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ଜମା ହୋଇଥିବା ଅତିରିକ୍ତ ଚର୍ବି କମିଯାଏ ।
ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପା ଚା କିପରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ?
ଚା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପାକୁ ନେଇ ସଫା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ଚୋପାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟିଦିଅ । ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପାକୁ ଖରାରେ ଶୁଖାନ୍ତୁ ଚୋପା ଶୁଖିଗଲେ ସେଗୁଡିକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ କରି ପାଉଡର ତିଆରି କରନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଏକ ଡବାରେ ଭର୍ତ୍ତି କରି ରଖନ୍ତୁ । ଏବେ ଚା ’ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ଡାଳିମ୍ବ ଚୋପାକୁ ପାଣିରେ ପକାଇ ଫୁଟାନ୍ତୁ । ଏବେ ଏଥିରେ ମହୁ ଏବଂ ଲେମ୍ବୁ ରସ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଫିଲ୍ଟର୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଚା ପରି ଗରମ ଗରମ ପିଅନ୍ତୁ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...