ସାମଗ୍ରୀ:
୧ କପ୍ ମଇଦା
୧ କପ୍ ସୋୟା ମଇଦା
୨ କପ୍ ସୋୟା ବିନ୍
½ ଚାମଚ ଲୁଣ
ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି:
- ମଇଦାରେ ୧ କପ୍ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ୧୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଛାଡିଦିଅ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହି ସମୟରେ ସୋୟା ଖଣ୍ଡକୁ ଫୁଟୁଥିବା ପାଣିରେ ଭଲ ଭାବରେ ୭-୮ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଭଲଭାବେ ବାହାର କରି କରି ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅ ।
-ବର୍ତ୍ତମାନ ପାଣି ସେଥିରୁ ପାଣି କାଢି ସୋୟା ଖଣ୍ଡରୁ ସମସ୍ତ ପାଣିକୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ନରମ ସୋୟା ଖଣ୍ଡଗୁଡ଼ିକୁ ଏକ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରି ଏକ ମୋଟା ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ ବଡ ପାତ୍ରରେ ମଇଦା, ସୋୟା ମଇଦା, ଲୁଣ ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଗୋଳାନ୍ତୁ । ୧୫ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଛାଡନ୍ତୁ ।ବର୍ତ୍ତମାନ ମଇଦାକୁ ୪ ଭାଗରେ ବିଭକ୍ତ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଅଂଶକୁ ଏକ ମୋଟା ରୋଟିରେ ଗଡ଼ନ୍ତୁ ।
-ବର୍ତ୍ତମାନ ରୋଟିକୁ ପତଳା କରି କାଟି ଆଇସକ୍ରିମ୍ କାଠିରେ ଗୁଡ଼ାଇ ରଖ । ଏହା ବଜାରରେ ବିକ୍ରି ହୋଇଥିବା ଆକାରରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବ । ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ବାଡ଼ିଗୁଡ଼ିକୁ ଫୁଟୁଥିବା ପାଣିରେ ୧୦ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ରାନ୍ଧନ୍ତୁ । ଏହା ରାନ୍ଧିବା ପରେ ଏହାକୁ ବାହାର କରି ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ତୁମର ସୋୟା ଚାପ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ ତୁମେ ସହଜରେ ସୋୟା ଚାପ୍ ପନିପରିବା କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି ଜିନିଷ ତିଆରି କରି ନିଜ ପରିବାର ସଦସ୍ୟଙ୍କୁ ଖାଇବାକୁ ଦେଇ ପାରିବ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର: