ଅଦା ଲଡୁ ତିଆରି ପାଇଁ ଉପାଦାନ:
୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଅଦା, ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଗୁଡ, ୧ କପ୍ ଦେଶୀ ଘି, ୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଖଜୁରୀ, ଦେଢ କପ୍ ଗହମ ଅଟା, ବାଦାମ ଅଧା କପ୍, କାଜୁ ବାଦାମ ଅଧା କପ୍, କଖାରୁ ମଞ୍ଜି ଅଧା କପ୍, ସୂଯ୍ୟମୁଖ୍ୟ ।
ଅଦା ଲଡୁ ତିଆରି କରିବାର ପଦ୍ଧତି:
ଅଦା ଲଡୁ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଖଜୁରୀକୁ ରାତିସାରା ପାଣିରେ ଭିଜାନ୍ତୁ । ସକାଳେ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଅଦା ନିଅନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ଅଦାକୁ ଫାଇବର ବିନା ଗ୍ରହଣ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ଅଦା ଏବଂ ପାଣିକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଗ୍ୟାସ୍ ଅନ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏଥିରେ ୩ ଚାମଚ ଘିଅ ମିଶାନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ଘିଅ ଗରମ ହୋଇଯିବ ସେଥିରେ ଗ୍ରେଡ୍ ଅଦା ମିଶାନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସେଗୁଡିକ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ । ଭଜା ହୋଇଗଲେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କରନ୍ତୁ ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ୟାନରେ 2 ଚାମଚ ଘି ମିଶାଇ ଅଧା କପ୍ ବାଦାମ ଅଧା କପ୍ କାଜୁ, ଅଧା କପ୍ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି, ଅଧା କପ୍ ସୂର୍ଯ୍ୟମୁଖୀ ମଞ୍ଜି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ବାଦାମୀ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ । ସେମାନଙ୍କୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କର । ବର୍ତ୍ତମାନ ଭିଜାଇ ଦିଆଯାଇଥିବା ଖଜୁରୀରୁ ମଞ୍ଜି ବାହାର କରି ଏକ ମିକ୍ସର୍ ପାତ୍ରରେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପେଷ୍ଟ ବାହାର କରନ୍ତୁ ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ପ୍ୟାନରେ ଅଧା କପ୍ ଘିଅ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଦେଢ କପ୍ ଗହମ ଅଟା ମିଶାନ୍ତୁ । ଗହମ ଅଟାକୁ ବାଦାମୀ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ଏହା ବାଦାମୀ ହୋଇଯାଏ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ ପାତ୍ରରେ ବାହାର କର ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ସମାନ ପ୍ୟାନରେ ୨୫୦ ଗ୍ରାମ ଗୁଡ ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ କମ୍ ନିଆଁରେ ତରଳି ଦିଅନ୍ତୁ । ଏଥିରେ ଅଧା କପ୍ ପାଣି ମଧ୍ୟ ମିଶାନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ଏହା ତରଳିଯାଏ ସେଥିରେ ଡେଟ୍ ପେଷ୍ଟ ମିଶାଇ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ ।
ଯେତେବେଳେ ଗୁଡ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ତରଳିଯାଏ ସେଥିରେ ଅଦା, ଗହମ ଅଟା ଏବଂ ଶୁଖିଲା ଫଳ ମିଶାନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସମସ୍ତ ଉପାଦାନକୁ ଭଲ ଭାବରେ ମିଶାନ୍ତୁ । ଏବଂ କିଛି ସମୟ ପରେ ଗ୍ୟାସ୍ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଯେତେବେଳେ ଏହି ମିଶ୍ରଣ ଥଣ୍ଡା ହୋଇଯାଏ ସେଥିରୁ ଲଡୁ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଏକ ପାଖରେ ରଖନ୍ତୁ । ଆପଣ ଏହି ଲଡୁକୁ ୧୫ ରୁ ୨୦ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଖାଇପାରିବେ।