ଆମଲାରେ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ
ଆମଲାରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ମିନେରାଲ୍ସ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ଥାଏ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରପୂର ଅଟେ ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ । ଏହା ସହିତ ଆପଣ ଅନେକ ସଂକ୍ରମଣ ଏବଂ ରୋଗରୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରହିପାରିବେ ।
ଆମଲାରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ
ଆମଲାରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ ଯାହା ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଜରୁରୀ । ଏଥିରେ ସର୍ବାଧିକ ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥାଏ । ଏଥିରେ ଆଇରନ୍, ଫାଇବର, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ଫସଫରସ୍, ଓମେଗା 3, ଭିଟାମିନ୍ ବି କମ୍ପ୍ଲେକ୍ସ ଇତ୍ୟାଦି ଥାଏ ।
ଆମଲା ରସ ପିଇବାର ଉପକାର
ଆମଲା ରସ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢିଥାଏ କାରଣ ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରପୂର ଅଟେ । ଏହା ଏକ ଜଳରେ ଦ୍ରବୀଭୂତ ଭିଟାମିନ୍ ଯାହା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏକ ସମୀକ୍ଷା ଅନୁଯାୟୀ, ଆମଲାରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ବହୁତ କମ୍ ପରିମାଣରେ ଥାଏ । ଗୋଟିଏ ଗୋଲମରିଚରେ 600-700 ମିଗ୍ରା ଭିଟାମିନ୍ ସି ଥାଏ । ଭିଟାମିନ୍ ସି ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କୋଷ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ବଢାଇଥାଏ । ଅକ୍ସିଡେଟିଭ୍ ଚାପରୁ କୋଷଗୁଡ଼ିକୁ ସୁରକ୍ଷା ଯୋଗାଇଥାଏ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...