ଅଟା ଚକୋଟିଵା ପରେ ତୁରନ୍ତ ରୁଟି ତିଆରି କରନ୍ତୁ ନାହିଁ :-
ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଆଟା ଚକୋଟିଵା ପରେ ତୁରନ୍ତ ରୁଟି ଶେକନ୍ତୁ ନାହିଁ । ଅଟା ଚକୋଟିଵା ପରେ ତାକୁ କିଛି ସମୟ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ । ଯାହା ଦ୍ଵାରା ଏହା ଭଲ ଭାଵରେ ସେଟ୍ ହୁଏ ଏବଂ ଏହିପରି ଆଟାରୁ ତିଆରି ରୁଟି ନରମ ଏବଂ ଭଲ ହୋଇଥଏ । ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ ।
ଲୁହା ତାୱା ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ :-
ଆଧୁନିକ ଶଳୀକୁ ଅନୁସରଣ କରି କିଛି ଲୋକ ନନ୍ ଷ୍ଟିକ୍ ତାୱାରେ ରୁଟି ଶେକୁଛନ୍ତି । ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଭଲ ନୁହେଁ । ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଏହିପରି କରୁଛନ୍ତି ତେବେ ଏହି ଅଭ୍ୟାସକୁ ଵଦଳାଇଦିଅନ୍ତୁ । ରୋଟି ସବୁବେଳେ ଏକ ଲୁହା ତାୱାରେ ଶେକିଵା ଉଚିତ୍ । ଏହା ଶରୀରକୁ ପୋଷଣ ଯୋଗାଇଥାଏ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କୌଣସି କ୍ଷତି କରେ ନାହିଁ ।
ରୁଟି ରଖିଵାର ପଦ୍ଧତି :-
ସମସ୍ତ ଲୋକ ଘରେ ରୋଟି ଗରମ ଓ ନରମ ରହିଵା ପାଇଁ ରୁଟି ହଟକେସରେ ନହେଲେ ଆଲୁମିନିୟମ ଫଏଲ୍ ପେପର ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି । ଗରମ ରୋଟିକୁ ଫଏଲରେ ଗୁଡ଼ାଇବା ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତି ହୋଇଥାଏ ରୋଟିକୁ ଶେକିଵା ପରେ ଏକ କପଡ଼ାରେ ଗୁଡାଇ ରଖିବା ଭଲ
ଆପଣ କେଉଁ ଅଟାରେ ରୁଟି ଖାଉଛନ୍ତି
ସୁସ୍ଥ ରହିବାକୁ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ସଠିକ୍ ଶସ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରିବା ଜରୁରୀ ଅଟେ । ସହରରେ ରହୁଥିବା ଲୋକମାନେ ବର୍ତ୍ତମାନ ମିଲରୁ ଆଟା ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଂ ବନ୍ଦ କରି ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହା ବଦଳରେ ସେମାନେ ପ୍ୟାକେଡ୍ ଆଟା ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଆଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବିପଦଜନକ ହୋଇଥାଏ । ଯଦି ତୁମେ ପାଖରେ ଥିବା ମିଲରେ ଆଟା ଭାଙ୍ଗି ଖାଅ ତେବେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭଲ ହେବ । ଗହମ ମଇଦା ବଦଳରେ ପରିବାରକୁ ମଲ୍ଟିଗ୍ରେନ୍ ମଇଦା ରୋଟିସ୍ ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ।