ଆଜିକାଲି ଅଧିକାଂଶ ଲୋକଙ୍କ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବଢିବାରେ ଲାଗିଛି । ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ ଯେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବଢିବାର ସବୁଠାରୁ ବଡ କାରଣ ହେଉଛି ଆପଣଙ୍କର ଅସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଖାଦ୍ୟ । ଯେତେବେଳେ ତୁମେ ତୁମର ଖାଦ୍ୟରେ ଚର୍ବି ଭରପୂର ଜଙ୍କ ଫୁଡ୍ ଏବଂ ତେଲିଆ ଖାଦ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କର। ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ବଢିବାର ସମ୍ଭାବନା ବହୁଗୁଣିତ ହୁଏ । ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ର ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ ବିପି ବଢିଥାଏ । ଯେଉଁଥିପାଇଁ ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଗୁରୁତର ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ ବହୁଗୁଣିତ ହୁଏ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ କମାଇବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଏପରି ଜିନିଷ ଖାଆନ୍ତୁ ଯାହା ଏହାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବ । ଆପଣ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ଦହି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିପାରିବେ । ଦହିରେ ଥିବା ପ୍ରୋବୋଟିକ୍ସ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ବର୍ତ୍ତମାନ ଆପଣ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଚିନ୍ତା କରୁଛନ୍ତି ଯେ କ୍ଷୀରରୁ ନିର୍ମିତ ଏହି ଜିନିଷ ଏହି ସମସ୍ୟାରେ କିପରି ଲାଭଦାୟକ ତେଣୁ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ।
ଦହି ଅଧିକ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରେ
ଦହି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ୪ପ୍ରତିଶତ କମିଯାଏ । ଦହିରେ ପ୍ରୋବାୟୋଟିକ୍ ଥାଏ, ଯାହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଏବଂ ପ୍ରଦାହକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ହୋଇପାରିବ ଯାହା ଉଚ୍ଚ ବିପିକୁ ମଧ୍ୟ କମାଇଥାଏ । ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ ନିୟମିତ ଭାବେ ଦହି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସ୍ତର ହ୍ରାସ ହେବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ବିପି ହେବାର ଆଶଙ୍କା ରହିଥାଏ ଯାହା ହୃଦୟର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିଥାଏ ।
ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଥିଲେ ଦହି କିପରି ଖାଇବେ
ଅଧିକ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଥିଲେ କେବଳ ଘରେ ତିଆରି ଦହି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ । ଦହିରେ କିଛି କଳା ଲୁଣ ମିଶାଇ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ପରେ ଖାଆନ୍ତୁ । ଦିନସାରା ୧ ପାତ୍ର ଦହି ଖାଇବା ଏକ ଭଲ ହୋଇଥାଏ। ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଅନେକ ରୋଗକୁ ରୋକିଥାଏ ବିଶେଷକରି ଆପଣଙ୍କ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ହୁଏ ଦହିର ଖାଇଲେ ମଧ୍ୟ ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ କୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍ କମ୍ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର