ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ : ଓଡିଶାର ପ୍ରଥମ କୁକିଙ୍ଗ ରିୟାଲିଟି ସୋ' ସ୍ବାଦ ଓଡିଶା ସିଜିନ-୨ । ଏପରି ଏକ ନିଆରା ପ୍ରୟାସ କରିଛି ଅର୍ଗସ ନ୍ୟୁଜ । ଯେଉଁଠି ରିୟାଲିଟି ସୋ' ରେ ଆପଣ ଦେଶୀ , ବିଦେଶୀର ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ଆଇଟମ୍ସ ଦେଖିବାକୁ ପାଇବେ । ବିଭିନ୍ ଆଞ୍ଚଳିକ ସ୍ଥାନର ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଖାଦ୍ୟ ତଥା ଦେଶ ବାହାରର ମଧ୍ୟ କିଛି ଫେମସ୍ ଡିସ ଆପଣ ଦେଖିକି ନିଜ ଘରେ ସହଜରେ ବନେଇପାରିବେ । ତେବେ ଆମେ ଘରୋଇ ତଥା ଦେଶୀ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରତିଦିନ ନିଜ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥାନ୍ତି । ତେବେ ଆଜି ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କୋରିଆନ ଫେମସ୍ କୋରିଆନ୍ ରାମେନ୍ ବାଉଲ୍ । ବେଳେବେଳେ ବିଦେଶୀ ଖାଇବା ବନେଇବା ପାଇଁ ଏବଂ ଖାଇବା ପାଇଁ ସମସ୍ତଙ୍କର ଇଚ୍ଛା ହୋଇଥାଏ । ଆଜି ଆମେ ଜାଣିବା କୋରିଆନ୍ ରାମେନ୍ ବାଉଲ୍ କିପରି ଘରେ ସହଜରେ ତିଆରି କରିପାରିବେ ।
ପ୍ରଥମେ ତ ଏଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ ନୁଡଲ୍ସ , ଚିନି , ମଶରୁମ୍ , ବିନ୍ସ , ପାଳଙ୍ଗ , ସୋୟା ସକ୍ସ , ପିଆଜ, ରସୁଣ ଆଦି ଯୋଗାଡ କରିବେ ।
କେମିତି କରିବେ ?...
ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ପାଣି ଗରମ କରିବେ । ସେଥିରେ ନୁଡଲ୍ସକୁ ସିଝିବା ପାଇଁ ପକାଇଦେବେ । ଧ୍ୟାନ ରଖିବେ ନୁଡଲ୍ସ ୯୦ ପ୍ରତିଶତ ହିଁ ସିଝିବା ଦରକାର । ଏହାପରେ ପାଣିକୁ ଛାଣି ନୁଡଲ୍ସକୁ ଥଣ୍ଡା ହେବାପାଇଁ ଛାଡିଦେବ ।ସେହିପରି ଅନ୍ୟଏକ ପାତ୍ରରେ ଛତୁକୁ ସିଝାଇ ଦେବେ । ଏପଟେ ଏକ ପ୍ୟାନରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ ପିଆଜ, ରସୁଣକୁ ହାଲକା ଫ୍ରାଏ କରିବେ । ଅନ୍ୟ ପାତ୍ରରେ ବାଦାମକୁ ମଧ୍ୟ ହାଲକା ଫ୍ରାଏ କରିବେ । ଏହାପରେ ସିଝା ହୋଇରହିଥିବା ଛତୁରେ ଚିଲିଫ୍ଲେକ୍ସ , ବିନ୍ସ, ଗାଜର ପକାଇ ଫ୍ରାଏ କରିବେ । ଏଥିରେ, ଚିନି, ସ୍ବାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, କଳା ମରିଚ, ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦେବେ । ସେଥିରେ ଫ୍ରାଏ ହୋଇଥିବା ପିଆଜ , ରସୁଣ , ନୁଡଲ୍ସକୁ ପକାଇ ଧିରେ ଧିରେ ୨ ରୁ ୩ ମିନିଟ ଯାଏଁ ଫ୍ରାଏ କରିବେ । ପରେ ଏଥିରେ କଟା ପିଆଜ , କିଛି ଲଙ୍କା ଦେଇ ସୁନ୍ଦର ଭାବେ ସଜାଇ ପରସି ଦେବେ ।
ଏହି ରେସିପିକୁ ଅତି ସୁନ୍ଦର ଭାବେ ସଜାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି ଆମ ପ୍ରତିଯୋଗୀ । ତେବେ ଆହୁରି ଅଧିର ରେସିପି ଉପରେ ଜାଣିବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ ଦେଖନ୍ତୁ ସ୍ବାଦ ଓଡିଶା ସିଜିନ ୨ ପ୍ରତ୍ୟେକ ରବିବାର ଅପରାହ୍ନ ୧ଟା ୩୦ ଏବଂ ପୁନଃ ପ୍ରସାରଣ ସମୟ ଶୁକ୍ରବାର ରାତି ୯ଟା ୩୦ ଏବଂ ଶନିବାର ଅପରାହ୍ନ ୩.୩୦ ରେ କେବଳ ଅର୍ଗସ ନ୍ୟୁଜରେ । ଏହାଛଡା ଆପଣ ୟୁଟ୍ୟୁଜ, ଫେସବୁକ୍ ଓ ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ୍ ରେ ମଧ୍ୟ ଏହାର ବିଭିନ୍ନ ଏପିସୋଡ Shorts ଓ Video ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଖିପାରିବେ । ଏବଂ ଘରେ ଏଭଳି ସୁଆଦିଆ ଖାଇବା ବନେଇ ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରିୟଜନଙ୍କୁ ଖୁଆଇପାରିବେ ।
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ପନିପରିବା ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି କୁହାଯାଏ । କିଛି ଲୋକ ସାଲାଡ ଆକାରରେ କଞ୍ଚା ପନିପରିବା ମଧ୍ୟ ଖାଆନ୍ତି କିନ୍ତୁ କିଛି ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । କେଉଁ ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ ଜାଣନ୍ତୁ?
ସୁସ୍ଥ ରହିବା ପାଇଁ ସବୁଜ ପନିପରିବା ଏବଂ ସାଲାଡ ଖାଇବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି । ପନିପରିବା ମଧ୍ୟ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ସେଠାରେ ଅନେକ ପନିପରିବା ଅଛି ଯାହାକୁ ଲୋକମାନେ ସାଲାଡ ଆକାରରେ କଞ୍ଚା ଖାଇଥା’ନ୍ତି । ତଥାପି, କିଛି ପନିପରିବା ଅଛି ଯାହା କଞ୍ଚା ଖାଇଲେ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ହଁ, ସେଠାରେ ଅନେକ ପନିପରିବା ଅଛି ଯାହା ବିନା ରୋଷେଇରେ ଖାଇଲେ ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏପରି କିଛି ପନିପରିବା ବିଷୟରେ କହୁଛୁ, ଏହାକୁ କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ।
କେଉଁ ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ
ପାଳଙ୍ଗ- ସବୁ ଋତୁରେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରେ ପାଳଙ୍ଗ ସହଜରେ ମିଳିଯିବ ।ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ପାଳଙ୍ଗ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରନ୍ତୁ କିନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ପାଳଙ୍ଗ ଖାଇବା କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । କିଛି ଲୋକ ପାଳଙ୍ଗ ରସ କିମ୍ବା ପାଳଙ୍ଗ ପତ୍ର ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି ଯାହା କ୍ଷତି ଘଟାଇପାରେ । ପାଳଙ୍ଗରେ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ଥାଏ ଯାହା କିଡନୀରେ ପଥର ହେବାରେ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଏହା ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମର ଅବଶୋଷଣରେ ମଧ୍ୟ ବାଧା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ।
କୋବି- କ୍ରୁସିଫେରସ୍ ପନିପରିବାରେ ଫୁଲକୋବି, ବ୍ରୋକୋଲି ଭଳି ପନିପରିବା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । କିଛି ଲୋକ ଏହି ପନିପରିବାଗୁଡ଼ିକୁ ରାନ୍ଧି ନ ଖାଆନ୍ତି ନାହିଁ ଯାହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ । ଆପଣ ଏହି ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ । ତୁମେ କେବଳ ସିଝା ଯାଇଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ । କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଗ୍ୟାସ ଏବଂ ଏସିଡ୍ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇପାରେ ।
ସବୁଜ ବିନ୍ସ- ବିନ୍ସ ଅନେକ ପ୍ରଜାତିର ମିଳିଥାଏ । ବିନ୍ସ ପନିପରିବା ବର୍ଷସାରା ସହଜରେ ମିଳିଥାଏ । ଏହାକୁ କଞ୍ଚା ଖାଇଲେ କ୍ଷତି ଘଟାଇପାରେ । କଞ୍ଚା ବିନ୍ସ ହଜମ କରିବା କଷ୍ଟକର ହୋଇପାରେ। ଏହା ପେଟରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ହଜମ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ ।
କ୍ୟାପସିକମ୍- ଯଦିଓ ଲୋକମାନେ ରାନ୍ଧିବା ପରେ କ୍ୟାପସିକମ୍ ଖାଆନ୍ତି କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ କୌଣସି ସାଲାଡର ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି ତେବେ ତାହା କରିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ । କଞ୍ଚା କ୍ୟାପସିକମ୍ ପରି ପନିପରିବାରେ ପରଜୀବୀ ଭଳି ଜୀବାଣୁ ରହିଥାଏ । ଏଗୁଡ଼ିକ ପେଟ ଏବଂ ମସ୍ତିଷ୍କକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇପାରେ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...