ଡାକ୍ତର ଗୌରବ ପୁଣି ବିରଞ୍ଚି ସାହୁ ମୃତ ବୋଲି କହିଥିଲେ । ଏଥିରେ ଉତ୍କ୍ଷିପ୍ତ ହୋଇ ବିରଞ୍ଚିଙ୍କ ପରିବାର ଲୋକ ଡାକ୍ତରଙ୍କୁ ମାଡ଼ ମାରିଥିଲେ ।
ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ ଓଡିଶା ଖବର
ବଲାଙ୍ଗୀର: ଡାକ୍ତରଙ୍କୁ ମାଡ଼ ମାରି ଦୁଇ ଯୁବକ ଗଲେ ଜେଲ୍ । ଟିଟିଲାଗଡ଼ ଥାନା ସର୍ଗିଗୁଡା ଗାଁର ବିରଞ୍ଚି ସାହୁଙ୍କୁ ଡାକ୍ତର ମୃତ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ । ପରେ ଡାକ୍ତର ଗୌରବ ପଣ୍ଡାଙ୍କୁ ଆଉ ଥରେ ଚେକ୍ କରନ୍ତୁ ବୋଲି ବିରଞ୍ଚିଙ୍କ ପରିବାରବର୍ଗ କହିଥିଲେ ।
ଡାକ୍ତର ଗୌରବ ପୁଣି ବିରଞ୍ଚି ସାହୁ ମୃତ ବୋଲି କହିଥିଲେ । ଏଥିରେ ଉତ୍କ୍ଷିପ୍ତ ହୋଇ ବିରଞ୍ଚିଙ୍କ ପରିବାର ଲୋକ ଡାକ୍ତରଙ୍କୁ ମାଡ଼ ମାରିଥିଲେ ।
ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ ଓଡିଶା ଖବର
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: ଖରାପ ଜୀବନଶୈଳୀ ଅସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଡାଏଟ୍ ତାହାସହ ଅଧିକ ସମୟ ମୋବାଇଲ ସ୍କ୍ରିନକୁ ଦୋଖିବ ଏବଂ ଚାପ ଯୋଗୁଁ ଲୋକଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ଖରାପ ହେବାରେ ଲାଗିଛି । ଦୁର୍ବଳ ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତି ହେତୁ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଚଷମା ପିନ୍ଧୁଥିବାବେଳେ କିଛି ଲୋକ ଲେନ୍ସ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି । ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣି ଚଷମା କିମ୍ବା ଲେନ୍ସ ପିନ୍ଧିବାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି? ଯଦି ହଁ, ତେବେ ଆପଣ କିଛି ପ୍ରାକୃତିକ ପଦ୍ଧତି ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ଜାଣିବା ଉଚିତ୍ ।
ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଉପଚାର
ସକାଳୁ ଉଠିବା ମାତ୍ରେ ଆପଣ ମୁହଁ ଧୋଇଥାନ୍ତି । ପାଟିରେ ପାଣି ଭର୍ତ୍ତି କରି ସେହି ପାଣିକୁ ଆପଣ ମୁହଁରେ ଲଗାନ୍ତୁ । ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ସେହି ପାଣିରେ ଧୋଇବା ସମୟରେ ଆପଣଙ୍କ ଆଖି ଖୋଲା ରହିବା ଉଚିତ୍ । ଆପଣଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାକୁ, ପ୍ରତିଦିନ ପ୍ରାୟ ଏକରୁ ଦୁଇ ମିନିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହି ପଦ୍ଧତି ଅନୁସରଣ କରନ୍ତୁ ।
ପ୍ରାଣାୟାମ ଲାଭଦାୟକ ପ୍ରମାଣିତ ହେବ
ପ୍ରାଣାୟାମ ଆପଣଙ୍କ ଚକ୍ଷୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସହିତ ଆପଣଙ୍କ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି କୁହାଯାଇଥାଏ । ଯଦି ଆପଣ ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତେବେ ପ୍ରତିଦିନ ଅଧ ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ନିୟମିତ ଭାବରେ ପ୍ରାଣାୟାମ କରିବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତୁ । ତୁମର ଦୈନନ୍ଦିନ କାର୍ଯ୍ୟରେ ସୂର୍ଯ୍ୟ ନମସ୍କାରଙ୍କୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରି ତୁମେ ତୁମର ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି କରିପାରିବ ।
ତୁମର ଜୀବନଶୈଳୀରେ ଉନ୍ନତି କର
ଆଖିର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ତୁମର ଜୀବନଶୈଳୀରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ଉଚିତ୍ । ଠିକ୍ ସମୟରେ ଶୋଇବା,ଠିକ୍ ସମୟରେ ଉଠିବା, ଫୋନ ଦେଖିବା ସମୟ ହ୍ରାସ କରିବା ଏବଂ ଚାପ କମାଇବା ଭଳି ଅଭ୍ୟାସକୁ ବିକଶିତ କରି ଆପଣ ଆଖି ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତିକୁ ବହୁ ପରିମାଣରେ ଉନ୍ନତ କରିପାରିବେ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...
ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ: କୁହାଯାଏକି ପନିପରିବା ଓ ଫଳ କଞ୍ଚା ଖାଇଲେ ଶରୀରରକୁ ଦୁଇଗୁଣା ପୁଷ୍ଟିକର ଓ ପୋଷକ ତ୍ତତ୍ଵ ମିଳିଥାଏ । ପନିପରିବା କଞ୍ଚା ବା ସିଝାଇକି ଖାଇବା ଠିକ୍ କି ଭୁଲ ସେ ନେଇ ଅନେକ ସମୟରେ ଯୁକ୍ତି ଚାଲିଥାଏ ।କୁହାଯାଏକି ପନିପରିବା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଫଳ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ଆମକୁ ଦୁଇଗୁଣା ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଯାହା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ଉପକାରୀ ହୋଇଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଅନେକ ପନିପରିବା ଅଛି ଯାହାକୁ ସିଝାଇକି ଖାଇଲେ ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ଦୁଇଗୁଣା ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଖାଇବା ଜିନିଷ ସିଝାଇବା ଦ୍ବାରା ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର ହେବା ସହ ଆମ ଶରୀରର ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ମଧ୍ୟ ସହଜ କରିଦେଇଥାଏ।
ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ୫ଟି ଖାଦ୍ୟ ଯାହାକୁ ସିଝାଇବା ଦ୍ବରା ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର ହୋଇଯାଇଥାଏ ।
ପାଳଙ୍ଗ: ପାଳଙ୍ଗ ଏକ ଶାଗ ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ। ଯାହା ସିଝାଇ ଖାଇଲେ ଆମ ଶରୀରର ଅକ୍ସାଲେଟ୍ ସ୍ତରକୁ ଯଥେଷ୍ଟ କମ କରିଥାଏ ଏବଂ କ୍ୟାଲସିୟମ ଓ ଲୌହ ପରିମାଣକୁ ବଡେଇଥାଏ। ଏହା ବାଦେ ଖାଦ୍ୟକୁ ବହୁତ ସହଜରେ ହଜମ କରିଥାଏ।
ଟମାଟୋ : ଟମାଟୋରେ ଲାଇକୋପିନ୍ ନାମକ ଏକ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ମିଳିଥାଏ। ଯାହା କର୍କଟ ରୋଗ ଭଳି ବଡ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା କମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଟମାଟୋକୁ ସିଝାଇ ଖାଇଲେ ବହୁତ ଶକ୍ତି ମିଳିଥାଏ। ଏହା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ସଂରକ୍ଷଣ କରି କାରୋଟିନଏଡ୍ର ବଡେଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହା ମଧ୍ୟ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
ବ୍ରୋକୋଲି : ବ୍ରୋକୋଲିକୁ ସିଝେଇ ଦେଲେ ଗ୍ଲୁକୋସିନୋଲେଟ୍ ବହାରିଥାଏ ଏବଂ ସନ୍ତୁଳନ ରଖିଥାଏ। ଗ୍ଲୁକୋସିନୋଲେଟ୍ ହେଉଛି କର୍କଟ ରୋଗର ଏକ ଅଂଶ। ବ୍ରୋକୋଲିକୁ ସିଝାଇ ଦେଲେ ବହୁତ ନରମ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟକୁ ହଜମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
ମିଠା ଆଳୁ: ମିଠା ଆଳୁରେ ଭିଟାମିନ୍ , ମିନେରାଲ ଓ ଫାଇବର ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଥାଏ। ଏହାକୁ ସିଝାଇଦେଲେ ସେଥିରେ ଥିବା ବିଟା-କାରୋଟିନ୍ରର ଶକ୍ତି ଅଧିକ ହୋଇଯାଇଥାଏ। ଯାହା ଆମ ଶରୀର ସହଜରେ ଗ୍ରହଣ କରିନେଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ 'ଏ' ଥାଏ, ଯାହା ଆମର ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତିକୁ ବଢାଇଥାଏ । ଏହା ଚର୍ମ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...