ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରୋଗୀଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଖାଦ୍ୟର ବିଶେଷ ଯତ୍ନ ନେବାକୁ ପଡିବ । ଔଷଧ ବ୍ୟତୀତ ଆପଣ ଘରୋଇ ଉପଚାର ମଧ୍ୟରୁ କିଛି ମଧ୍ୟ ଚେଷ୍ଟା କରିପାରିବେ । ଏହି ପ୍ରତିକାର ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଅଧିକ ଅର୍ଥ ଖର୍ଚ୍ଚ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ କାରଣ ଏହି ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘରେ ସହଜରେ ମିଳିଥାଏ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ କେଉଁ ଜିନିଷ ବ୍ୟବହାର କରାଯିବା ଉଚିତ୍?
ଏହି ଘରୋଇ ଉପଚାର ସହିତ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ
ଲେମ୍ବୁ ପାଣି: ଲେମ୍ବୁ ପାଣି ପିଇବା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ଲାଭଦାୟକ । ଲେମ୍ବୁରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ । ଏହା ଅମ୍ଳୀୟ ପ୍ରଭାବ ସୃଷ୍ଟି କରେ ଯେଉଁଥିପାଇଁ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସ୍ତର କମିଯାଏ । ସକାଳେ ଉଠିବା ପରେ ଏକ ଗ୍ଲାସ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ଲେମ୍ବୁ ଚିପୁଡି ଏହାକୁ ପିଆନ୍ତୁ
ଜୁଆଣି: ରୋଷେଇ ଘରେ ମିଳୁଥିବା ମସଲା ମଧ୍ୟ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ରେ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ । ଜୁଆଣି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ର ସ୍ତର ଧୀରେ ଧୀରେ କମିବା ଆରମ୍ଭ କରେ ।
ପ୍ରଚୁର ପାଣି ପିଅନ୍ତୁ: ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ହ୍ରାସ କରିବାର ସବୁଠାରୁ ଶସ୍ତା ଏବଂ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଉପାୟ ହେଉଛି ନିଜକୁ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ ରଖିବା । ଆପଣ ଯେତେ ଅଧିକ ପାଣି ପିଅନ୍ତି ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ହେବ । ବାସ୍ତବରେ ଅତ୍ୟଧିକ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଗଣ୍ଠିରେ ଲାଗିଥିବା ପଥର ଗୁଡିକ ପରିସ୍ରା ମାଧ୍ୟମରେ ବାହାରକୁ ଆସିଥାଏ । ତେଣୁ ନିୟମିତ ବ୍ୟବଧାନରେ ପାଣି ପିଇବା ଉଚିତ୍ ।
ଆମଲା: ଶହେ ରୋଗ ପାଇଁ ଆମଲା ଏକ ଔଷଧ । ଏହାର ବ୍ୟବହାର କେବଳ ଚର୍ମ, କେଶ କିମ୍ବା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି କରେ ନାହିଁ ବରଂ ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରେ । ଆଲୋ ଭେରା ରସ ସହିତ ଆମଲା ରସ ପିଅନ୍ତୁ ଏହା ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ ।
ପିଆଜ: ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ପିଆଜ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ଏହା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ପିଆଜ ଏକ କମ୍-ପ୍ୟୁରିନ୍ ଖାଦ୍ୟ, ତେଣୁ ଏହା ୟୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...