ସେହି ଆୟୁର୍ବେଦିକ ପାଉଡର ଯାହା ଥଣ୍ଡା, କାଶ, ଅଦୃଶ୍ୟତା ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ଏହାକୁ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ କିଛି ରୋଷେଇ ଘରର ମସଲା ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ । ଏହି ପାଉଡର ପ୍ରକୃତିରେ ଗରମ ଅଟେ ।
କେଉଁ ସମସ୍ୟାରେ ଏହା ଲାଭଦାୟକ
ଦୁର୍ବଳ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏହି ପାଉଡର ବହୁତ ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶର ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଯାଏ । ଏହା ଭୋକ ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ପେଟକୁ ଏନଜାଇମ୍ ଉତ୍ପାଦନ କରିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ ଯାହା ହଜମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏହା ଶ୍ୱାସକ୍ରିୟା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଭଲ ଏବଂ ଆଜମା, ଆଲର୍ଜି ରାଇନାଇଟିସ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଏହା ଚର୍ବି ଜାଳେ ଏବଂ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରେ । ଥାଇରଏଡ୍ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଏବଂ ଟନ୍ସିଲାଇଟିସ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମସ୍ତ ଗଳା ରୋଗକୁ ଭଲ କରିଥାଏ ।
ଏହି ପାଉଡର କିପରି ତିଆରି କରିବେ?
ଏହି ପାଉଡର ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଶୁଖିଲା ଅଦା,ହଳଦୀ ଏବଂ ଗୋଲମରିଚ ସମାନ ପରିମାଣରେ ନିଅନ୍ତୁ । ଯେହେତୁ ସେଗୁଡିକ ଗରମ ଆପଣ ପିପଳି ପରିମାଣକୁ ଟିକେ କମ୍ କରିପାରିବେ । ଯଦି ଏହାର ସ୍ୱାଦ ବହୁତ ମସଲାଯୁକ୍ତ, ତେବେ ଏହାକୁ ଖାଦ୍ୟରେ ମିଶାଇ ଖାଦ୍ୟ ସହି ଖାଇପାରିବେ । ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଆପଣ ମହୁ ସହିତ ମିଶାଇ ଅଧା ଚାମଚ ପାଉଡର ଖାଇପାରିବେ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନ ଶୈଳୀ ଖବର...